Μικρή άνοδος στην Ασία – H RBA στέλνει ψηλότερα το δολ. Αυστραλίας

Με συγκρατημένα κέρδη έκλεισαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, εν μέσω κλίματος αναμονής από τους επενδυτές ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνάντησή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων ανέρχονται σε 86,4% σύμφωνα με έρευνα της CME Group. Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, ενώ άνοδο 2% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών. Και τα δύο μεγέθη υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις

της αγοράς.

«Τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη ενισχύουν την πεποίθηση της αγοράς πως η Fed θα έχει επιπλέον λόγους να αυξήσει το κόστος χρήματος στην επόμενη συνεδρίασή της», σχολίασε η αναλύτρια αγορών της CMC Markets, Margaret Yang.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 έκλεισε με κέρδη 0,26%, μετά την απόφαση της RBA να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Την ίδια ώρα το δολάριο Αυστραλίας ενισχύεται από τα 0,75 δολάρια ΗΠΑ στα 0,7604 δολάρια ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς βλέπει μικρή ανάγκη επιπλέον στήριξης της οικονομίας μετά από μια πρόσφατη ανάκαμψη της οικονομίας. Διατήρησε δε την επιφυλακτική της γραμμή αναφορικά με την άνοδο των τιμών κατοικιών.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό επιτόκιο σταθερό στο 1,5% όπως αναμενόταν ευρέως από τους οικονομολόγους. Τα επιτόκια βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο από τον Αύγουστο. «Το δ.σ. έκρινε ότι η διατήρηση των επιτοκίων αμετάβλητων σε αυτή τη συνεδρίαση, θα ήταν συνεπής με την βιώσιμη ανάπτυξη στην οικονομία και την επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού με την πάροδο του χρόνου», αναφέρει ο διοικητής της.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,18%.

Σε θετικό έδαφος η Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 0,27% και τον Shenzhen κατά 0,19%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,33%. Ανοδος 0,61% για τον Kospi στη Νότια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα