ΑΒΝ Amro: Ο χρυσός θα εκτιναχθεί στα 1.425 δολ. η ουγγιά

Η ΑΒΝ Amro είναι, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Bloomberg, η τράπεζα που παραδοσιακά δίνει τις πιο ακριβείς προβλέψεις για τον χρυσό. Τώρα, προβλέπει ότι το πολύτιμο μέταλλο έχει ισχυρές πιθανότητες να επεκτείνει το πρόσφατο ράλι στα 1.425 δολάρια ανά ουγγιά, μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου, λόγω της ανθεκτικότητας της ζήτησης από τους επενδυτές, αλλά και των προοπτικών που υπάρχουν για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Report

της αναλύτριας της ΑΒΝ,Georgette Boele, αναφέρει ότι χρυσός και άργυρος θα συνεχίσουν να προσελκύουν επενδυτές, επικαλούμενη προοπτικές για χαλαρή πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Η τιμή - στόχος έχει ανέλθει στα 1.425 δολ., αυξημένη κατά 75 δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για το ίδιο διάστημα και θα είναι η υψηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2013. Την Πέμπτη διαπραγματεύτηκε στα 1.368 δολ/ουγγιά.

Χρυσός και άργυρος έκαναν ράλι, καθώς οι επενδυτές απορρόφησαν τους κραδασμούς από το δημοψήφισμα της Βρετανίας και σπεκουλάρουν σε περαιτέρω χαλάρωση από πλευράς κεντρικών τραπεζών. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Κι ενώ η ABN Amro επισήμανε την πιθανότητα πτώσης των τιμών κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ανέφερε ότι μια πτώση θα πρόσφερε στους επενδυτές μια ευκαιρία αγοράς.

Πίσω από το ράλι στις τιμές χρυσού και αργύρου μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, κρύβονται η αφενός η ζήτηση για ασφαλείς επενδύσεις, η εκτίμηση της αγοράς ότι φέτος και του χρόνου η Fed δεν θα αλλάξει τα επιτόκια και αφετέρου η περαιτέρω χαλάρωση των νομισματικών πολιτικών της boE και της ΕΚΤ.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε για έβδομη συνεχόμενη ημέρα σήμερα Πέμπτη με τις τιμές αυξημένες κατά 29% από τις αρχές του 2016. έκαναν ράλι στα 1.375,28 δολ. την Τετάρτη που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2014, ενώ ενισχύθηκε κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα