Σταθεροποιητικές κινήσεις για τη στερλίνα - Επανήλθαν οι αγοραστές μετά την πτώση στο $1,27

Σταθεροποιητικά κινείται την Πέμπτη η στερλίνα μετά από νέα πτώση σε χαμηλά 31 ετών χθες, καθώς ο αντίκτυπος από το σοκ του Brexit παραμονεύει στις αγορές.

Το βρετανικό νόμισμα έχει πλέον υποχωρήσει σημαντικά κάτω από το 1,3 έναντι του δολαρίου, και σήμερα κινείται οριακά ανοδικά στο 1,2949.

«Οι αγοραστές επανήλθαν στην αγορά μετά την πτώση κάτω από το 1,28 έναντι του δολαρίου. Αλλά τα χαμηλά τριών δεκαετιών συνεχίζουν να υπονοούν ότι μια πτώση στο 1,25

δεν είναι απίθανη, ειδικά όσο τα μακροπρόθεσμα τεχνικά επίπεδα συμβαδίζουν με τα θεμελιώδη στοιχεία διατηρώντας έτσι τη μεταβλητότητα» σχολιάζει ο Tobias Davis, επικεφαλής πωλήσεων στην Western Union.

Οι αναλυτές είναι σίγουροι ότι η στερλίνα θα υποχωρήσει κι άλλο, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι θα φτάσει έως και το 1,2 έναντι του δολαρίου κι άλλους να εκτιμούν ότι θα φτάσει το parity με το ευρώ.

«Παραμένουμε bearish για τη στερλίνα, με στόχο το 1,2 έναντι του δολαρίου και το 0,93 έναντι του ευρώ, για το δ' τρίμηνο, δεδομένης της επιδείνωσης του επιχειρηματικού κλίματος, την αναμενόμενη επιδείνωση της βρετανικής οικονομίας και της μείωσης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας» σχολιάζει σε σημείωμά της η Unicredit.

Keywords
Τυχαία Θέματα