Αθήνα: Ρεκόρ αφίξεων με αύξηση 60% των ξένων επισκεπτών

Της Στεφανίας Σούκη

Θεαματική πορεία, με μία συνολική αύξηση των αφίξεων κατά 60% την περίοδο 2014 - 2016 σημειώνει η Αθήνα, με το δήμο Αθηναίων να ενισχύει περαιτέρω τις πρωτοβουλίες του ώστε να φέρει κι άλλους ξένους επισκέπτες στην ελληνική πρωτεύουσα.

"Τόσο το 2014 όσο και το 2015, η αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών , στον διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ήταν της τάξης του 25% . Ειδικά το 2015, ξεπέρασαν τα 4,1 εκατομμύρια,

αριθμός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τον προορισμό. Είναι ένα διάστημα κατά το οποίο, συνολικά η αύξηση των αφίξεων, αγγίζει το 60%, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια περισσότερες αφίξεις, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2013", ανέφερε χθές ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, με αφορμή τη διοργάνωση του 4oυ Τravel Trade Athens. "Παράλληλα, σημαντική αύξηση έχει καταγραφεί και στις αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας, που ειδικά φέτος, κινείται με ποσοστό +18,5%. Για το τρέχον έτος, στο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταγράφουν αύξηση της τάξης του 8% και όλα δείχνουν ότι και ο Σεπτέμβριος, κλείνει με μία αντίστοιχη αύξηση".

Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο και για θεαματική ανάκαμψη της Αθήνας και στη διεθνή αγορά συνεδριακού τουρισμού "και είμαστε έτοιμοι", όπως ανέφερε "να περάσουμε στην επόμενη στόχευσή μας, βάσει πάντα ενός σοβαρού σχεδιασμού: να γίνει η πόλη μας και προορισμός σύγχρονου πολιτισμού. Μια στόχευση που έχει αφετηρία την φιλοξενία της διεθνούς εικαστικής διοργάνωσης, documenta 14, με επίσημα εγκαίνια στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2017. Καθώς κι άλλα μείζονα γεγονότα, όπως η μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης αλλά και της Λυρικής Σκηνής στις υπερσύγχρονες, νέες εγκαταστάσεις, του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο φαληρικό Δέλτα".

Σημειωτέον ότι στο συνεδριακό τουρισμό, με βάση τα ετήσια στοιχεία του International Congress and Conventions Association (ICCA), η Αθήνα κέρδισε για το 2014 συνολικά 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των δημοφιλέστερων συνεδριακών προορισμών, ανεβαίνοντας στην 27η θέση. Το 2015, παρά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χρονιάς, κέρδισε τρεις ακόμη θέσεις και αναδείχθηκε στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. "Στο φετινό Travel Trade δίνουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην αγορά συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, με περισσότερους buyers από αυτήν την αγορά αλλά και εξειδικευμένους δημοσιογράφους. Έχοντας μάλιστα μπροστά μας και μια μεγάλη, διεθνή διοργάνωση, διάρκειας ενός έτους, καθώς η Αθήνα ανακηρύχθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018", επεσήμανε ο κ. Καμίνης.

Το φετινό Travel Trade Athens, φιλοξενεί 95 επιλεγμένους ξένους hosted buyers από όλες τις περιοχές του κόσμου και τους φέρνει σε απευθείας επαφή με πάνω από 155 ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιούνται περί τις 3.000 κατ' ιδίαν συναντήσεις.

Σημειώνεται εδώ ότι τα τρία προηγούμενα Travel Trade Athens, απέδωσαν πάνω από 6.500 συναντήσεις, φιλοξένησαν περισσότερους από 300 ξένους επαγγελματίες και έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, να προβάλλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε δυνητικούς συνεργάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα