Ασκήσεις ισορροπίας στη Wall Street με οριακές διακυμάνσεις

Αναποφάσιστοι εμφανίζονται οι επενδυτές στη Wall Street, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετικά συγκρατημένοι στάση, αναμένοντας την αυριανή συνεδρίαση του OPEC, αλλά και εξετάζοντας με μεγαλύτερη προσοχή τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Κέρδη 0,14% για τον Dow Jones στις 19.122 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,21% στις 2.206 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,49% υψηλότερα στις 5.395 μονάδες.

«Νομίζω ότι έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που οι επενδυτές...

φοβούνται να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα, χωρίς να υπάρχει στήριξη και από τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα. Την ίδια ώρα, πάντως, δεν υπάρχουν και πολλές ειδήσεις που μπορούν να στηρίξουν περαιτέρω τους δείκτες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα», εκτιμά ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδύσεων στην Key Private Bank.

Την ίδια ώρα ο μαύρος χρυσός βρίσκεται κυριολεκτικά σε ελεύθερη πτώση, καθώς τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το Brent υποχωρούν άνω του 3,5%, μιας και μειώνονται οι πιθανότητες ο OPEC να καταλήξει σε συμφωνία για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής του, τουλάχιστον στην αυριανή του συνεδρίαση.

«Εάν το πετρέλαιο δεν «σπάσει» το επίπεδο είτε των 40 είτε των 50 δολαρίων, νομίζω ότι οι επενδυτές είναι αρκούντως ικανοποιημένοι από την τρέχουσα τιμή του», προσθέτει ο Adam Sarhan, επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας 50 Park Investments.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, σαφώς τα νέα για την αμερικανική οικονομία είναι ικανοποιητικά, καθώς το ΑΕΠ «έτρεξε», βάσει της δεύτερης καταμέτρησης, με ρυθμό 3,2% στο γ' τρίμηνο (από 2,9% που είχε δείξει η πρώτη καταμέτρηση).

Πτωτική πορεία για τις τιμές των αμερικανικών ομολόγων, με την απόδοση του 2ετούς να φθάνει στο 1,115% και του 10ετούς στο 2,336%. Οριακή πτώση 0,1% για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να φθάνει στο 1,062 δολ. και το δολάριο στα 112,6 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα