Αποσύρεται από το χρηματιστήριο του Παρισιού το πάρκο της Disney

Αποσύρεται από το χρηματιστήριο του Παρισιού η Eurodisney, το πρώτο και μοναδικό εγχείρημα της αμερικανικής Walt Disney στην Ευρώπη, βάζοντας έτσι τέλος σε μια πορεία 27 ετών για την εταιρεία που λειτουργούσε ως ανεξάρτητο θεματικό πάρκο στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι ότι η ευρωπαϊκή εκδοχή της αμερικανικής Disneyland έκανε πραγματικό αγώνα για να τη φτάσει σε

δημοφιλία κι επισκεψιμότητα, ωστόσο τα σοβαρά της προβλήματα την ανάγκασαν να καταφύγει στη λήψη πακέτων διάσωσης τουλάχιστον τρεις φορές.

Αυτή τη στιγμή, η Disney κατέχει πάνω από το 97% των κεφαλαίων της Euro Disney S.C.A.

Η Disney αύξησε το μερίδιό της τον περασμένο Φεβρουάριο αγοράζοντας 9% από την εταιρεία του Σαουδάραβα πρίγκιπα Alwaleed Bin Talal, Kingdom Holding έναντι 2 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της γαλλικής χρηματιστηριακής αγοράς, η Disney μπορεί τώρα να προωθήσει την υποχρεωτική εξαγορά των υπολοίπων μετοχών που δεν κατέχει και να διαγράψει την εταιρεία από το ταμπλό από τις 19 Ιουνίου. Το Euronext Paris είχε αναστείλει την διαπραγμάτευση των μετοχών της Euro Disney την Τρίτη πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα