Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα...

Καθώς διανύουμε μια περίοδο ισόρροπης ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες όσο και στις αναδυόμενες, ώστε να δημιουργείται ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να μειώσει την αστάθεια στις χρηματαγορές όλου του κόσμου, ωστόσο η αισιοδοξία μετριάζεται από ένα στοιχείο που προκαλεί ανησυχία. αυτό το στοιχείο περιέγραψε σε μια παρουσίαση ο strategist και μάνατζερ κεφαλαίων Στέφεν Τζεν, ο οποίος αναφέρθηκε στην αυξανόμενη ανισορροπία που προκύπτει από την έλλειψη νέων ασφαλών περιουσιακών στοιχείων, καθώς η παγκόσμια παραγωγή αυξάνεται.

Η Κίνα και άλλα αναπτυσσόμενα

έθνη συγκεντρώνουν πλούτο, αλλά δεν δημιουργούν εξελιγμένες τοπικές αγορές οι οποίες να διαθέτουν τα δικά τους εργαλεία, μακριά από κινδύνους. Αυτό έχει δημιουργήσει μια επικίνδυνη εξάρτηση από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, σύμφωνα με το επιχείρημα της Jen, διαιωνίζοντας μια φούσκα ομολόγων και πιέζοντας τους επενδυτές σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται για μια τροποποιημένη έκδοση του επιχειρήματος για την ανάγκη «εξοικονόμησης αποταμιεύσεων», το οποίο στη συνέχεια κατέθεσε ο κυβερνήτης της Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκε, το 2005, για να εξηγήσει για ποιο λόγο το αμερικανικό κόστος δανεισμού ήταν κολλημένο σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και όταν οι ΗΠΑ αύξησαν τα επιτόκια. Αυτές τις μέρες, οι ανισορροπίες μεταξύ των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ιαπωνίας στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχουν υποχωρήσει και οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ασίας παρουσιάζουν υψηλότερα χρέη, αμφισβητώντας την ιδέα ότι υπάρχουν υπερβολικά αποθεματικά.

Αντ 'αυτού, το πρόβλημα είναι ότι οι αναδυόμενες αγορές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αναπτύξουν assets τα οποία οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να διατηρήσουν ακόμα και σε δύσκολες περιόδους. Κάτι τέτοιο απαιτεί υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης στο κράτος δικαίου, δίκαιες ρυθμίσεις και πεποίθηση ότι τα χρήματα μπορούν να αποσύρονται από τον επενδυτή όποτε χρειάζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα