Ο Κινέζος της Inter Milan μεγαλώνει την αυτοκρατορία του

Η εταιρεία που κατέβαλε το ποσό ρεκόρ του 1,2 δισ. δολ. για τα δικαιώματα προβολής και εκμετάλλευσης της κορυφαίας ποδοσφαιρικής λίγκας της Κίνας, γνωστοποίησε ότι ο βασικός του μέτοχος βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση μέρους ή του συνόλου των θέσεων που κατέχει στον κολοσσό λιανικής πώλησης, Suning Holdings Group.

Ο πρόεδρος της China Sports

Media (CMS), Li Yidong, προ ημερών είχε πει σε συνέντευξή του ότι η Suning διαπραγματεύεται για την αγορά του 56% της εταιρείας, μερίδιο που αποτιμάται σε 2,8 δισ. γιουάν.

Η China Media Capital θα συνεχίσει να εμπλουτίζει και να επεκτείνει τις επενδύσεις της στον χώρο των σπορ, και κυρίως του ποδοσφαίρου.

Για τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο της Suning, Zhang Jindong, που έκανε την περιουσία του χάρη στο λιανικό εμπόριο, το να αποκτήσει τον έλεγχο της China Sports Media θα ανταποκρινόταν στις φιλοδοξίες του να δημιουργήσει έναν γίγαντα στον χώρο του ποδοσφαίρου, μετά και την απόκτηση της ιταλικής Inter Milan και της τοπικής ομάδας Jiangsu Suning. Ο συγκεκριμένος ανήκει στην ομάδα τωβ Κινέζων Κροίσων που ενστερνίζονται την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αναμορφώσουν το ποδόσφαιρο ώστε να δημιουργηθεί στην Κίνα μια αγορά αθλητισμού ύψους 5 τρισ. γιουάν έως το 2025.

Σύμφωνα, εξάλλου με τον Li, χωρίς το ποδόσφαιρο θα είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πιθανή ανάπτυξη της βιομηχανίας των σπορ στην Κίνα.

Φιλοδοξία του να μετατρέψει την CSM στην κινεζική εκδοχή του παγκόσμιου κολοσσού WME-IMG.

Keywords
Τυχαία Θέματα