Απώλειες στο Τόκιο λόγω ισχυρού γεν - Το «βλέμμα» στην BOJ

Συνεχίζεται το επιφυλακτικό trading στις ασιατικές αγορές την Πέμπτη καθώς η ανησυχία για τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών παραμένει στις αγορές παραμένει στις αγορές.

Την ίδια στιγμή, ο τζίρος κι ο όγκος των συναλλαγών παραμένει μικρός καθώς είναι κλειστές οι αγορές σε Κίνα, Ταϊβάν και Νότιο Κορέα, λόγω αργίας.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι μετοχές δέχτηκαν πιέσεις από την ενίσχυση

του γεν και τις εικασίες για τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

«Το επενδυτικό κλίμα είναι εύθραυστο ενόψει της συνεδρίασης» τονίζουν οι αναλυτές της DBS, σημειώνοντας ότι υπάρχει έντονη μεταβλητότητα. «Υπάρχει πιθανότητα η κεντρική τράπεζα αναθεωρήσει τη σύνθεση του προγράμματος QE, δίνοντας περισσότερη ευελιξία στο μέγεθος και το είδος των αγορών» σχολιάζουν.

Στις μετοχές, η Mitsubishi UFJ και η SMFG υποχώρησαν 2%, η Mizuho κατέγραψε πτώση 1,9% και η Nomura Holdings πτώση 2,4%.

Με ήπιες απώλειες κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ, Σινγκαπούρη, Μαλαισία και Φιλιππίνες.

Έντονες ρευστοποιήσεις στον ενεργειακό δείκτη της Αυστραλίας. Η Santos υποχώρησε 2,3%, η Oil Search κατέγραψε πτώση 1% και η Woodside Petroleum υποχώρησε 1,5%.

Ελαφρά άνοδος στην αγορά πετρελαίου μετά την πτώση. Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 0,3% στα 43,71 δολάρια μετά από πτώση 2,9% στη Wall Street. Κέρδη 0,6% για το Brent στα 46,11 δολάρια μετά από πτώση 2,7% στη Wall Street.

Το δολάριο διέγραψε τα κέρδη έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε στα 101,92 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ασκώντας έτσι πιέσεις στις εξαγωγικές μετοχές (Toyota, Nissan και Sony).

Keywords
Τυχαία Θέματα