Αμετάβλητη νομισματική πολιτική από την Τράπεζα της Αγγλίας «βλέπουν» οι αναλυτές

Αμετάβλητη αναμένεται να αφήσει τη νομισματική της πολιτική η Τράπεζα της Αγγλίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δίνοντας ωστόσο ενδείξεις ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων αργότερα.

Οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι αξιωματούχοι θα αφήσουν το βασικό επιτόκιο στο 0,25%, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στην ιστορία της κεντρικής τράπεζας.

Οι

πιθανότητες, ωστόσο, για μια νέα μείωση πιο κοντά στο μηδέν, αυξάνονται για την επόμενη συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι μάλλον υπερεκτίμησε το αρχικό σοκ στην βρετανική οικονομία από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit.

Η κεντρική τράπεζα χαλάρωσε την πολιτική της στις 4 Αυγούστου, φοβούμενη ένα σοκ στην οικονομία, καθώς δεν είχε ακόμα συγκεκριμένα μακροοικονομικά στοιχεία που να αποτυπώνουν τον αντίκτυπο του Brexit. Έκτοτε όμως τα σημάδια δείχνουν ότι αν και η οικονομία οδεύει προς σημαντική επιβράδυνση το σοκ που όλοι περίμεναν δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

«Η βρετανική οικονομία δεν έχει ακόμα τελειώσει με τα προβλήματα. Μάλιστα, οι έρευνες δείχνουν ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων μειώνονται» υποστηρίζει ο οικονομολόγος της Unicredit, Daniel Vernazza.

Keywords
Τυχαία Θέματα