Αυτός είναι ο ιατρικός φάκελος της Χίλαρι Κλίντον

Σε αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον προχώρησε η προσωπική γιατρός της Λίζα Μπάρντακ προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και τις θεωρίες συνωμοσίας μετά την κατάρρευσή της υποψηφίου των Δημοκρατικών την περασμένη Κυριακή στην τελετή μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν και το γενικό συμπέρασμα είναι ότι «είναι φυσιολογική και σε άριστη ψυχική κατάσταση», η επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το προεκλογικό γραφείο της Κλίντον δείχνει ότι τον τελευταίο χρόνο υπέφερε από ιγμορίτιδα,

υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σε αξονική τομογραφία ενώ λαμβάνει χρόνια φαρμακευτική αγωγή για υποθυρεοειδισμό και αλλεργίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επιστολή το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν μια ιγμορίτιδα τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια των επαναληπτικών προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα.

Τότε μάλιστα χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να της αφαιρεθεί υγρό από το αυτί, γράφει η Μπάρντακ στην επιστολή της.

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάρτιο η Κλίντον υποβλήθηκε σε μαγνητική εγκεφάλου στην οποία «δεν παρατηρήθηκαν ανομαλίες αλλά μόνο μια ήπια χρόνια ιγμορίτιδα».

Από την ίδια επιστολή προκύπτει ότι η Κλίντον είχε αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια κούρασης, πιθανότατα από την πνευμονία που διαγνώστηκε αργότερα, από τις 2 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα δηλαδή νωρίτερα από ό,τι υποστήριξε το επιτελείο της.

Τότε είχε διαγνωστεί με πυρετό και κόπωση. Τελικά η πνευμόνια διαγνώστηκε από μια ακτινογραφία η οποία έδειξε τα σημάδια της βακτηριακής πνευμονίας για την οποία της χορηγήθηκε 10ημερη αγωγή με αντιβίωση.

Η ιατρός της δήλωσε επίσης ότι τα επίπεδα χοληστερίνης και πίεσης της Κλίντον βρίσκονται μέσα σε κανονικά πλαίσια και ότι οι εξετάσεις στήθους (μαστογραφία και υπέρηχος) είναι κανονικές και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας, που είναι κληρονομική στην οικογένειά της. Η υποψήφια λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για υποθυρεοειδισμό και αλλεργίες, καθώς και συμπληρώματα βιταμίνης Β12 και ένα αντιπηκτικό φάρμακο το οποίο παίρνει μετά τη διάγνωση θρόμβου στο κεφάλι το 2012.

Στη δημοσιότητα έδωσε στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Κλίντον γερουσιαστής Τιμ Κέιν, ο οποίος ίσως να είναι και ένας από αυτούς που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τη Χίλαρι σε περίπτωση που αποσυρθεί από την κούρσα λόγω της κατάστασης της υγείας της. Ο Δρ. Μπράιαν Μόναχαν, που επιβλέπει το Γραφείο του Θεράποντος Ιατρού στο αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ότι ο Κέιν "χαίρει εξαιρετικής υγείας γενικά", βάσει εξετάσεων του Φεβρουαρίου, και ότι δεν υπόκειται σε καμία φαρμακευτική αγωγή αλλά τού προτάθηκε να πάρει συμπληρώματα βιταμίνης D.

Διαίτα χρειάζεται ο Τραμπ

Την ίδια ώρα σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο 70χρονος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ γνωρίζει ότι θα μπορούσε να χάσει μερικά κιλά, αλλά κατά τ' άλλα είναι απόλυτα υγιής.

Τον Δεκέμβριο του 2015 το γραφείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ είχε δημοσιεύσει μια επιστοή του προσωπικού του ιατρού, ο οποίος χαρακτήριζε την υγεία του "εκπληκτικά εξαιρετική", χωρίς να παραθέτει λεπτομέρειες.

Το γραφείο του Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του υποψήφιου στο άμεσο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα