Απώλειες στην Ευρώπη μετά το sell-off στη Wall Street

Mε οδηγό τις τράπεζες που σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε αρνητικό έδαφος στον απόηχο και του χθεσινού sell-off στις ΗΠΑ, λόγω των ανησυχιών για το πότε θα εφαρμοστεί η ατζέντα του Τραμπ για την οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση με απώλειες 0,7%. Οι τράπεζες και ο τομέας βασικών πόρων

σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις, μετά και τις χθεσινές απώλειες στη Wall. Ήταν η χειρότερη μέρα του χρόνου για τις αμερικανικές μετοχές, λόγω των πιέσεων που υπέστησαν οι τράπεζες από την πτώση των αποδόσεων. Των τίτλων.

Στα ταμπλό πριν λίγο, ο FTSE100 με πτώση 0,82%, o DAX στο -0,74%, o CAC40 στο - 0,72% , o IBEX35 με απώλειες 0,77% και o FTSE MIB υποχωρούσε κατά 0,79%

Από ευρωπαϊκές μετοχές ξεχωρίζουν αυτές της Gemalto με πτώση 23% μετά τη μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη και της Kingfisher με πτώση 3,2%, μετά τις ανακοινώσεις της ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη επηρεάζει τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της ως εταιρείας ανακαινίσεων κατοικιών.

Στο μεταξύ, η μετοχή της AkzoNobel υποχώρησε κατά 3% μετά την απόρριψη της προσφοράς από την αμερικανική PPG.

Στη Γαλλία, ο υποψήφιος των κεντρώων Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, ενώ ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγιόν κατηγορείται ότι διατηρούσε δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο αποσκοπώντας σε οικονομικά οφέλη. Ο πρώτος γύρος των εκλογών διεξάγεται στις 23 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα