Μπάγερν Μονάχου: Προς αναζήτηση επενδυτών στην Κίνα

Με το βλέμμα στην Ανατολή η πρωταθλήτρια Γερμανίας που άνοιξε γραφείο στη Σανγκάη, στην προσπάθειά της να αποκτήσει δικαιώματα σε ΜΜΕ, αλλά και να κλείσει συμφωνίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς η αύξηση των εισοδημάτων με την παράλληλη αύξηση των δαπανών για ψυχαγωγία, ενισχύουν τη ζήτηση των Κινέζων για την αγορά των σπορ.

«Είναι η σωστή στιγμή να έρθουμε στην Κίνα», αναφέρει ο CEO της Μπάγερν Μονάχου, Karl-Heinz Rummenigge. Ο αθλητικός όμιλος αναμένεται να

λειτουργήσει τη δεύτερη σχολή ποδοσφαίρου στην Κίνα φέτος.

Η Μπάγερν αναφέρει πως έχει πάνω από 130 εκατ. οπαδούς στην Κίνα. Αριθμός που υπερβαίνει τον πληθυσμό της Γερμανίας. Ωστόσο δεν είναι η μοναδική που στοχεύει στην κινεζική αγορά. Ανταγωνιστές της όπως η Manchester United και η Μπαρτσελόνα έχουν παρουσία στο Χονγκ Κονγκ, όπου αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τη δημοτικότητα των ομάδων τους ώστε να εξασφαλίσουν χορηγίες.

Η Manchester United εκτιμά ότι έχει 108 εκατ. οπαδούς στην Κίνα, ενώ η Μπαρτσελόνα πρόσφατα εξασφάλισε στρατηγική συνεργασία μετ την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και Ιντερνετ, Rakuten.

To γραφείο της Μπάγερν χρησιμεύει και ως επιχειρησιακή βάση για τις όλο και συχνότερες περιοδείες στην Ασία, καθώς και για τις δραστηριότητες της ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό δ/ντή της Μπάγερν, Rouven Kasper, «υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στην Κίνα και στην εκεί αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου»

Keywords
Τυχαία Θέματα