Από τα αζήτητα στο Airbnb τα μέγαρα του Λονδίνου

Μετά από άκαρπες προσπάθειες δύο ετών να βρει αγοραστή για το διαμέρισμά του στο Χάιντ Παρκ, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το νοικιάσει για 1.500 στερλίνες τη μέρα. Αρχικά, προσπάθησε να πουλήσει το πολυτελές σπίτι σε μια μειωμένη τιμή ύψους 8,65 εκατ. στερλινών, αφού πρώτα το ανακαίνισε, ωστόσο, τώρα, όπως αναφέρει ο συνιδρυτής της εταιρείας ακινήτων Xenyos που χειρίζεται την ενοικίαση, ο ιδιοκτήτης θα μπορέσει τουλάχιστον να ανακτήσει κάποια από τα χρήματα που επένδυσε στο απούλητο ακίνητο, όσο περιμένει να φανεί υποψήφιος αγοραστής.

Και δεν είναι ο μόνος. Πολλοί ιδιοκτήτες στο Λονδίνο στρέφονται

σε εταιρείες όπως η Airbnb και η Xenyos, καθώς η αγορά ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.

Αλλοι προσπαθούν να ανεβάσουν το εισόδημά τους από το leasing, φτιάχνοντας πιο βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, καθώς τα μακροπρόθεσμα ενοικιαστήρια στις πιο ακριβές περιοχές υποχώρησαν κατά 5,1% από τις αρχές του χρόνου μέχρι τον Φεβρουάριο.

Για ιδιοκτήτες που ζουν εκτός Βρετανίας, η υποτίμηση της στερλίνας έπληξε τις αποδόσεις τους και τους σπρώχνει να βρουν τρόπους να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ακινήτων στο Λονδίνο που μπήκαν στις λίστες της Airbnb σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο στα 50.000 στα τέλη του 2016. Εξάλλου, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, έχει προειδοποιήσει ότι η αύξηση των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων στην πόλη του μειώνει σημαντικά τον αριθμό των σπιτιών που είναι διαθέσιμα για τους μόνιμους κατοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα