Απευθείας πτήσεις τσάρτερ από το Κουβέιτ για Ελλάδα

Μετά από 27 χρόνια η αγορά του Κουβέιτ φαίνεται να ανοίγει εκ νέου για τον ελληνικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο του Greek Tourism Workshop που διοργανώθηκε από την Congress Business Planers με την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, κλείστηκαν συμφωνίες για τη διενέργεια πτήσεων τσάρτερ προς ελληνικά νησιά, ενώ παρακαταθήκη για την

επαύξηση του τουριστικού ρεύματος από το Κουβέιτ προς τη χώρα μας αποτελεί και η έναρξη της απ' ευθείας πτήσης της Aegean Airlines από την Αθήνα το προσεχές καλοκαίρι. Υπογραμμίζεται ότι η τουριστική αγορά του Κουβέιτ προς την Ελλάδα εμφάνιζε δυναμική πριν την κρίση του Κόλπου το 90' όπου υπήρχαν απ' ευθείας πτήσεις προς την Αθήνα τόσο της Kuwait Airways αλλά και της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στα χαρακτηριστικά του προφίλ του σημερινού τουρίστα του Κουβέιτ καταγράφεται ότι ταξιδεύει το 80% του πληθυσμού και κατά μέσο όρο 8 φορές το χρόνο. Το συγκεκριμένο κοινό ενδιαφέρεται για shopping, διασκέδαση, για γαστρονομία, για περιηγήσεις, τουρισμό υγείας, ενώ επιλέγει ξενοδοχεία 4 και κυρίως 5 αστέρων.

Στο Greek Tourism Workshop στο Κουβέιτ συμμετείχαν περισσότεροι από 130 πράκτορες ενώ παρευρέθη ο Έλληνας Πρέσβης στο Κουβέιτ κ. Ανδρέας Παπαδάκης, η πρόξενος κ. Ευαγγελία Κοτζανάκη και εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Κουβέιτ. Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως η Grecotel, ξενοδοχεία των Αθηνών όπως το Athenaeum Intercontinental και το NJV PLAZA, ο όμιλος Mideast Travel κ.λ.π.

Επισημαίνεται ότι το Greek Tourism Workshop που έχει ως στόχο τη δυναμική διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην αγορά του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής προγραμματίζει σε βραχύ χρονικό διάστημα τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
1. Greek Tourism Workshop in Jeddah στις 05/04/2017,
2. Greek Tourism Workshop in Abu Dhabi στις 23/04/2017 και
3. Greek Tourism Workshop in Lebanon στις 10/05/2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα