Αντίθετες στα κλειστά σύνορα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Για μείωση παραγωγής, αύξηση κόστους και σοβαρό πλήγμα σε κέρδη και έσοδα, κάνουν λόγο οι επικεφαλής των Opel, Ford Europe και Daimler

Την αντίθεσή τους στην επιβολή ελέγχων στα ευρωπαϊκά σύνορα, πόσω μάλλον στο κλείσιμό τους είναι οι επικεφαλής των κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών Opel, Ford Europe

και Daimler.

Όπως υποστήριξαν σε δηλώσεις τους κατά την Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων πέραν όλων των άλλων θα αυξήσει το κόστος παραγωγής αλλά και μεταφοράς.

«Κατάρρευση της Σένγκεν θα ήταν καταστροφική για εμάς», παραδέχθηκε ο Karl-Thomas Neuman, διευθύνων σύμβουλος της Opel, με δεδομένο ότι η παραγωγή της εταιρείας «διαχέεται» σε Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Βρετανία και Ιταλία.
«Έχουμε μονάδες logistics στη νότια Ευρώπη, ως εκ τούτου οι επιπτώσεις θα είναι πολύ σημαντικές», προσέθεσε.

Από την πλευρά του ο Bernhard Mattes, επικεφαλής της Ford στη Γερμανία, υποστήριξε ότι η κατάρρευση της Σένγκεν θα παρακωλύσει την παραγωγή της εταιρείας.

«Έχουμε εργοστάσια σε Γερμανία, Ρουμανία, Ισπανία και Αγγλία. Οι μονάδες logistics είναι κοντά στα εργοστάσιά μας. Αυτό είναι το πλεονέκτημα στις γραμμές παραγωγής της Ευρώπης», τονίζει ο Mattes.

Ο Dieter Zetsche, επικεφαλής της Daimler τάχθηκε, επίσης, κατά του κλεισίματος των συνόρων και της κατάρρευσης της Συνθήκης Σένγκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα