Ανοδος στις ευρωαγορές με Deutsche Bank και Brexit στο επίκεντρο

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Deutsche Bank. Ταυτόχρονα, οι επενδυτές επεξεργάζονται τις τελευταίες δηλώσεις της Τερέζα Μέι για την εκκίνηση των διαδικασιών εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ο EuroStoxx 600 με οραική πτώση 0,02. Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύεται κατά 0,70%, στο Παρίσι ο CAC40 με άνοδο 0,19%, στη Μαδρίτη ο IBEX35 σημειώνει πτώση 0,26%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB στο +0,01%, στο Βέλγιο ο BEL20 με κέρδη 0,21%, ο πορτογαλικός

PSI με άνοδο 0,05%, ενώ ο ελβετικός SMI ενισχύεται κκατά 0,44%. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είναι σήμερα κλειστό λόγω εθνικής αργίας.

Η Deutsche Bank παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι ο DAX είναι κλειστός, καθώς στον ορίζονται διαφαίνεται η πιθανότητα συμβιβασμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το πρόστιμο των 14 δισ. δολ. που της έχει επιβληθεί.

Πηγές της Wall Street Journal, τονίζουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, χωρίς να έχει παρουσιασθεί, όμως, μία τελική συμφωνία, ώστε να οδεύσει για αξιολόγηση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ή το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank.

Στη Βρετανία, η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θέλει να προτείνει την άνοιξη του 2017 στο βρετανικό κοινοβούλιο την κατάργηση του νόμου με τον οποίο η χώρα της εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Brexit.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times, η Τερέζα Μέι εξηγεί πως θα παρουσιάσει έναν νέο νόμο, ο οποίος θα καταργεί τον Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972, κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Janus Capital και η Henderson Group ανακοίνωσαν συμφωνία με ανταλλαγή μετοχών. Η μετοχή της Henderson έκανε άλμα πάνω από 16%.

Οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση και σήμερα. Η Monte dei Paschi di Siena, η Nomura και η Deutsche Bank κλήθηκαν σε δίκη στο Μιλάνο, καθώς πρώην και νυν στελέχη τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα, σύμφωνα με το Reuters. Στο μεταξύ, ο νέος CEO της Monte dei Paschi, Marco Morelli, παραδέχθηκε ότι θα είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν 5 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση της μετοχής.

Η σουηδική τράπεζα Nordea ανακοίνωσε ότι πρέπει να αυξήσει τομ δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Allergan PLC ύψους 1,52 δισ. δολαρίων, ενλω η ING Groep ανακοίνωσε σήμερα νέο γύρο 5.800 απολύσεων μέχρι το 2021 και αναδιάρθρωσης καθώς επιδιώκει να μειώσει το κόστος και να επενδύσει σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Η BP Plc έκλεισε την πλατφόρμα Clair στη Βόρεια Θάλασσα μετά από μία διαρροή πετρελαίου την Κυριακή το πρωί, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στα οικονομικά νέα, η ανάκαμψη στην γαλλική αγορά αυτοκινήτου επιβραδύνθηκε τον Σεπτέμβριο καθώς οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 2,5%, μετά από αύξηση 6,7% τον Αύγουστο. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν στα 168.827 οχήματα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης κατασκευαστών αυτοκινήτων της χώρας (CCFA). Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν 5,7% στο εννιάμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα