Ανοδος στην Ασία λόγω αισιοδοξίας για λύση στη Deutsche Bank

Με κέρδη κινήθηκαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Deutsche Bank και αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την Παρασκευή η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έκανε ράλι 14% στη Wall Street μετά τα νέα

για πιθανότητα συμβιβασμού ώστε να μειωθεί το πρόστιμο που επέβαλαν οι ΗΠΑ από τα 14 δισ. στα 5,4 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο λόγος για το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη DB από τις αμερικανικές Αρχές είναι οι τακτικές που ακολούθησε στις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.

Το Σαββατοκύριακο η FAZ έγραψε την πληροφορία ότι ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, ίσως ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνοδευόμενος από στελέχη της DB, ώστε να διαπραγματευτούν έναν συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,88%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 1,2%. Στην Κίνα, την Κορέα και τη Μαλαισία οι αγορές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,9%.

Οι μετοχές των επιχειρήσεων που έχουν να κάνουν με εμπορεύματα ενισχύθηκαν, με την BHP Billiton να κερδίζει 1,8% και τη Rio Tinto να σημειώνει άνοδο 0,7%.
Στο πετρέλαιο, σημειώθηκε πτώση της τάξης του 0,5% για το αργό, παρά το ιστορικό deal των χωρών του ΟΠΕΚ στην Αλγερία για μείωση της παραγωγής.

Στο μεταξύ, η στερλίνα υποχώρησε μετά τις δηλώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για το Brexit τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2017.

Η στερλίνα νωρίτερα διαπραγματευόταν στο 1,2940 έναντι του δολαρίου, μετά τα χαμηλά του 1,2902, που είναι και η χαμηλότερη επίδοση από τα μέσα Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα