Ανοδικό σερί για το πετρέλαιο λόγω μείωσης γεωτρήσεων

Διευρύνεται το φετινό ανοδικό σερί για το πετρέλαιο, καθώς επιβραδύνεται ο ρυθμός γεωτρήσεων στις ΗΠΑ.

Τα futures σημείωσαν άνοδο 0,7% στη Νέα Υόρκη μετά από άνοδο 8,3% στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις. Οι αμερικανικές εταιρείες γεώτρησης αργού μείωσαν τον αριθμό των γεωτρήσεων για πρώτη φορά μετά από 24 εβδομάδες, ενώ τα πονταρίσματα των hedge funds

υπέρ της πτώσης τιμών την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουνίου κινληθηκαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Commodity Futures Trading.

Ενώ οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο κατέγραψαν μηνιαία πτώση για τον Ιούνιο λόγω ανησυχιών ότι η άνοδος της παγκόσμιας προσφοράς θα επιφέρει αποφάσεις για μειώσεις στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τους συνεργάτες του. Η παραγωγή της Λιβύης αυξήθηκε κατά πάνω από 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για πρώτη φορά μέσα σε 4 χρόνια.

Σύμφωνα με αναλυτές, η Λιβύη βρίσκεται κοντά στην κορύφωση των επιπέδων παραγωγής, ενλω δεδομένης της πρόσφατης ανόδου, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα μια διόρθωση στις τιμές του πετρελαίου.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 34 σεντςστα 46,38 δολ/βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Λονδίνο έφτασε τα 46,28 δολ/βαρέλι.

Ο συνολικός όγκος κινήθηκε σε επίπεδα 20% κάτω από τον μ.ο. 100 ημερών.

Το συμβόλαιο ενισχύθηκε κατά 1,11 δολ. στα 46,06 δολ. την Παρασκευή, σημειώνοντας 7% εβδομαδιαία άνοδο.

Το μπρεντ παράδοσης Σεπτεμβρίου ήταν 20 σεντς υψηλότερα στα 48,97 δολ/βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα