Ανοδος στην Ευρώπη – Με σταθερό βηματισμό ανοίγει το β' εξάμηνο του έτους

Οι αγορές μετοχών σημειώνουν άνοδο παγκοσμίως, την ώρα που και το πετρέλαιο σημειώνει κέρδη για όγδοη συνεχόμενη μέρα, ενώ άνοδο καταγράφει και το δολάριο.

Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο διεύρυνε το πιο μακροχρόνιο ράλι του 2017, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε μετά τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 12 ετών, στις αρχές της χρονιάς.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές πήραν ώθηση από τις εταιρείες ενέργειας, λόγω της ανόδου που σημείωσε

το αργό για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, ενώ το γεν σημείωσε τελικά πτώση μετά την ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές στο Τόκιο. Περιορισμένη η αντίδραση των αγορών κατά την πρώτη ημέρα του προγράμματος σύνδεσης των κινεζικών ομολόγων με τις ξένες αγορές που ξεκίνησε σήμερα.

Οι ευρωαγορές άνοιξαν το β' εξάμηνο του έτους με άνοδο, έχοντας καταγράψει κέρδη κατά το πρώτο μισό του 2017.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με άνοδο 0,64% και τους μεγαλύτερους δείκτες να κινούνται σε θετικό πρόσημο.

Ο FTSE 100 με άνοδο νωρίτερα 0,46%, ο DAX 0,66%, o CAC40 0,92%, o IBEX35 0,82%, o FTSE MIB 0,95%.

Στην αγορά ενέργειας, το μπρεντ με άνοδο 0,21% στα 48,87 δολ/βαρέλι και το αμερικανικό αργό ενισχυόμενο κατά 0,37% στα 46,20 δολ/βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής Total ότι θα υπογράψει συμφωνία επένδυσης ύψους 1 δισ. δολ. στο γιγαντιαίο πεδίο φυσικού αερίου South Pars του Ιράν.

Στο μεταξύ, σήμερα αρχίζει η δίκη τεσσάρων πρώην στελεχών της Barclays για υπόθεση απάτης. Συγκεκριομένα, κατηγορούνται ότι άντλησαν κεφάλαια από το Κατάρ κατά την κορύφωση της οικονομική κρίσης. Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες κατά μιας παγκόσμιας τράπεζας σε σχέση με πράξεις της περιόδου της κρίσης.

Την ίδια ώρα, η Barclays ανακοίνωσε ότι μετά το Brexit έδρα της θα αποτελέσει το Δουβλίνο, ώστε να μπορέσει και στο μέλλον να εξυπηρετεί πελάτες της από την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα