Moody’s: Η Εθνική θα αποπληρώσει πρώτη τον ELA – Θετική η πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

12:11 3/7/2017 - Πηγή: BankWars

H Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα αποπληρώσει τον ELA, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. χαρακτηρίζοντας credit positive (πιστωτικά θετική) την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, η Εθνική προωθεί ενεργητικά το σχέδιο αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και

να επικεντρωθεί στις εγχώριες τραπεζικές δραστηριότητες.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής σκολουθεί σειρά κινήσεων απομόχλευσης του ισολογισμού, μεταξύ αυτών η πώληση της δραστηριότητας στη Βουλγαρία, η οποία βελτίωσε τον δείκτη CET 1 κατά 100 μονάδες βάσης.

Οι δύο παραπάνω πωλήσεις θα αυξήσουν τον pro forma CET1 σε περίπου 18,1%, το υψηλότερο απ’ όλους τους ανταγωνιστές στην εγχώρια αγορά, έναντι 16% που καταγράφηκε με βάση τα στοιχεία Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα ξεπληρώσει τον ELA εντός των επόμενων 12-18 μηνών, διαδικασία που στηρίζεται στις πωλήσεις ενεργητικού και στην επιστροφή περισσότερων καταθέσεων καθώς η εμπιστοσύνη θα βελτιώνεται εξαιτίας και της ήπιας οικονομικής ανάπτυξης το 2017-2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα