Ανακάμπτει η Ευρώπη χάρη στον επιφυλακτικό τόνο από αξιωματούχους της Fed για τα επιτόκια

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανακουφισμένοι από την δήλωση της διοικήτριας της Fed, Lael Brainard, η οποία υποβάθμισε τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Η αξιωματούχος δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι παραμένει ανήσυχη για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι εξωγενείς παράγοντες στην αμερικανική οικονομία και τάχθηκε κατά της γρήγορης αύξησης των επιτοκίων.

«Νομίζω ότι τα σχόλιά της ήταν ανακουφιστικά. Ωστόσο, υπάρχει μια γενικότερη νευρικότητα

στις αγορές για την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας» σχολιάζει η Anna Rathbun, διευθύντρια έρευνας στην CBIZ Retirement Plan Services.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Fed στη Μινεάπολη, Neel Kashkari, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να πάρουν τον χρόνο τους πριν αποφασίσουν για τα επιτόκια.

Πλέον οι αναλυτές περιμένουν τη συνεδρίαση της Fed στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται ελαφρώς ανοδικά.0,5% στις 343 μονάδες.

Ο FTSE 100 κινείται οριακά στις 6.700 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,4% στις 10.463 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται 0,2% στις 4.448 μονάδες, ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,2% στις 8.883 μονάδες και ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,22% στις 16.882 μονάδες.

Στις μετοχές, η γερμανική ενεργειακή E.ON. Κατέγραψε ράλι 14% στο ξεκίνημα ωστόσο τώρα κινείται σε ελαφρώς αρνητικό έδαφος. Κέρδη 2,4% για την Uniper, θυγατρική της E.ON. που αποκόπηκε και διαπραγματεύεται από χθες στο χρηματιστήριο της Φρανφούρτης.

Κέρδη 2,8% για την Luxottica.

Keywords
Τυχαία Θέματα