Premier League: Προς αναδιανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Οι εκπρόσωποι των μικρότερων ομάδων της Premier League της Αγγλίας συναντήθηκαν για να βρουν ένα σχέδιο, το οποίο να ικανοποιεί τους έξι μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι, οι οποίοι απαιτούν μεγαλύτερο μερίδιο από τα 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων τους στο εξωτερικό.

Μία πρόταση αφορούσε τη διανομή των εσόδων ποδοσφαίρου με βάση την τελική θέση των ομάδων στη βαθμολογία, σύμφωνα με ένα άτομο με

γνώση του θέματος που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Μέχρι τώρα, οι ομάδες κατανέμουν τα κεφάλαια ισομερώς.

Η σύσκεψη ζητήθηκε από μικρότερους συλλόγους και πραγματοποιήθηκε πριν από την πιθανή ψηφοφορία για το θέμα κατά την επόμενη, εβδομαδιαία συνάντηση όλων των ομάδων. Οι αλλαγές στους κανόνες του πρωταθλήματος απαιτούν τουλάχιστον 14 ψήφους. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Premier League Richard Scudamore ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων.

Τα υπερπόντια δικαιώματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τα μεγαλύτερα σωματεία, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο των χρημάτων σύμφωνα με τα μεγαλύτερα ποσοστά προβολής και τη δημοτικότητά τους, τα οποία λένε ότι οδηγούν σε περισσότερα έσοδα.

Η κατανομή των εσόδων είναι στην ατζέντα της συνάντησης της επόμενης εβδομάδας και των 20 ομάδων της Premier League. Τα έσοδα από το εξωτερικό ανέρχονται σήμερα σε περίπου 3 δισεκατομμύρια λίρες, έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών που ήταν πριν από τρία χρόνια, με την εγχώρια συμφωνία μετάδοσης του πρωταθλήματος να ανέρχεται σε 5,1 δισεκατομμύρια λίρες.

Η ημερήσια διάταξη της επόμενης εβδομάδας θα καλύψει επίσης τις προτάσεις για την επόμενη σύμβαση για τα εγχώρια δικαιώματα μετάδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα