Αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Egypt Air - Προσγειώθηκε στη Λάρνακα

Συναγερμός έχει σημάνει στις κυπριακές αρχές, καθώς όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, ένα αεροσκάφος της Egypt Air, τύπου Airbus A320, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στος 8.50 πμ στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας, λόγω αεροπειρατείας.

Σύμφωνα με το in-cyprus, το αεροσκάφος μεταφέρει 81 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα και ξεκίνησε από την Αλεξάνδρεια με προορισμό το Κάιρο. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ,

η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αεροπειρατή, ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προτίθεται να απελευθερώσει γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής.

Στο αεροδρόμιο μετέβη ο ΕΑΟ (Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός) της Κυπριακής Αστυνομίας. Έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα περιπολικά της αστυνομίας για να γίνει αποβίβαση των γυναικόπαιδων.

Η πληροφορία ελήφθη στις 8.30 το πρωί στον πυργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας. Σε συναγερμό τέθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως. Ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Για το θέμα ενημερώνεται συνεχώς και ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα.

Οι υπόλοιπες προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχουν σταματήσει και κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα