Και το μυαλό τους είναι θολό...

Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης δημιουργείται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση και ο λαός της δεν ζουν στην ίδια χώρα.

"...Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της...Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη...

Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση...". Είναι απόσπασμα από το μήνυμα του πρωθυπουργού για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας βλέπει έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Πιο γαλαντόμος ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Πάνος Καμμένος, τοποθετεί την έξοδο από την κρίση λίγο μετά το Πάσχα. Έκρηξη επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης βλέπει ο κ. Νίκος Παππάς. Αφγανούς επενδυτές και θερινό Νταβός προετοιμάζει ο κ. Δημήτρης Μάρδας.

Όσο πλησιάζει ο λογαριασμός της αξιολόγησης, μείωση σε συντάξεις, αύξηση φόρων, απελευθέρωση πλειστηριασμών, που δεν τα αποφεύγει η περήφανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο πλειοδοτούν σε υποσχέσεις και συναγωνίζονται σε μεγαλαυχία τα κυβερνητικά στελέχη.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί 50.000 πρόσφυγες που έχουν μείνει στην ελληνική επικράτεια. Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών είναι αστείος, το δράμα τους και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, οφείλεται στην διαχειριστική ανεπάρκεια των αριστερών στελεχών που νομίζουν ότι το χρέος τους εξαντλείται σε ανούσιες διακηρύξεις περί ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Μπορεί να σκεφτεί κανείς βάσιμα ότι ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση και δημιουργηθούν οι συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί τις ευνοϊκές συνθήκες.

Αν σε κάτι αποδείχθηκε καλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου και κέρδισε και τα καλά λόγια του κ. Σόιμπλε. Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος εφαρμόζουν σε όλο το οικονομικό και κοινωνικό φάσμα, μέτρα που οι προηγούμενοι δεν είχαν σκεφτεί ότι θα μπορούσαν. Ακόμη και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό οι κ.κ. Τσίπρα και Καμμένος αποδεικνύονται ιδανικοί για να υλοποιήσουν την πολιτική των κλειστών συνόρων και της Ευρώπης-φρούριο φιλοτεχνώντας παράλληλα το προφίλ της κ. Μέρκελ.

Α ναι, η παρούσα κυβέρνηση είναι καλή και στο να περιορίζει δημοκρατικά δικαιώματα δεκαετίων όπως της ελευθεροτυπίας, να δημιουργεί νέες εκλογικές πελατείες, να ανακαλύπτει εσωτερικούς εχθρούς και να επιφέρει ισοπέδωση όλων προς τα κάτω, στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, από τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης μέχρι την εκπαίδευση στην οποία ξεκίνησε καταργώντας τα αξιοκρατικά πρότυπα σχολεία- ίσως για να στείλουμε όλοι τα παιδιά μας στο Χιλλ.

Το πως βλέπει κανείς το μέλλον σχετίζεται με το πως διαβάζει το παρελθόν. "...Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη...", είναι ένα ακόμη απόσπασμα από το επετειακό μήνυμα.

Όχι, δεν είχε εθνικό χαρακτήρα η επανάσταση, ούτε ήταν διακριτό το θρησκευτικό στοιχείο, για τα δικαιώματα του διαφωτισμού έγινε. Κάπως έτσι, τι σημασία έχει το όνομα Μακεδονία και αν ανοίξει και επισήμως την πόρτα της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο και αν μετατραπεί η χώρα σε χώρο, για να ολοκληρωθεί η σύγχρονη ελληνική τραγωδία;

Keywords
Τυχαία Θέματα