Volkswagen: Έτοιμη να πληρώσει περισσότερο για το σκάνδαλο ρύπων

H Volkswagen ετοιμάζεται να εγγράψει επιπλέον κόστη λόγω του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων, δήλωσε στο CNBC ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Matthias Mueller.

Μέχρι τώρα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι έχει βάλει στην άκρη 6,7 δισ. ευρώ για να επιδιορθώσει οχήματα με μηχανές ντίζελ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Κατά

το παρελθόν ο κ. Mueller είχε επισημάνει ότι το ποσό αυτό θα αποδειχθεί αρκετό.

Ωστόσο σε συνέντευξη του στο CNBC, ο CEO ανέφερε ότι η γερμανικής εταιρεία δεν αποκλειει ότι μπορεί να χρειαστούν επιπρόσθετες προβλέψεις. «Οι προβλέψεις πρέπει να αυξηθούν, αλλά θα ήταν εντελώς υποθετικό να αναφέρουμε τώρα νούμερα» τόνισε.

Η Volkswagen αρχικά παραδέχθηκε στις 18/9 του 2015 ότι χρησιμοποιούσε παράνομο λογισμικό για να «μαγειρεύει» τις εκπομπές σε πετρελαιοκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας το μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της.

Το σκάνδαλο επηρέασε 11 εκατ. οχήματα σε όλο τον κόσμο και ακολουθήθηκε από την παραδοχή για λανθασμένες καταγραφές επιπέδων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει μηνύσει την Volkswagen για 46 δισ. δολάρια για παραβιάσεις περιβαλλοντικών νόμων τον Ιανουάριο. Ωστόσο, ο κ. Mueller ανέφερε ότι η εταιρεία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με λογαριασμό που θα υπερβαίνει τα 46 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα