Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι επιστημονικοί φορείς έξω από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Του Παναγιώτη Τσιμπούκη

Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς σε κοινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κατ΄ αρχάς, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων επανέλαβαν την αμετακίνητη θέση τους ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι «ανορθολογικό, μη βιώσιμο, έχει απροκάλυπτα φορολογικό-δημοσιονομικό χαρακτήρα, παραβιάζει τις αρχές του ασφαλιστικού

δικαίου» και για τους λόγους αυτούς πρέπει να αποσυρθεί, προσθέτουν.

Επίσης, οι φορείς σημειώνουν ότι ουσιαστικός διάλογος με την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση ορθολογικών προτάσεων, όπως είναι η λειτουργία ενός ανεξάρτητου Ενιαίου Ταμείου επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα και με όσα ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν με τον ΟΓΑ.

Παράλληλα, οι επιστημονικοί φορείς αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και στο πλαίσιο αυτό δρομολόγησαν συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στους οποίους θα καταθέσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό σύστημα.

Γι' αυτό σήμερα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Μοσχάτο, στην συμβολή των οδών Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στις 9 Μαρτίου 2016 θα συμμετέχουν «ενεργά και δυναμικά», όπως αναφέρουν, στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τέλος, οι φορείς καλούν τα μέλη τους, την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή το taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, να απέχουν από την υποβολή τους και εξήγγειλαν συμβολικό αποκλεισμό των εφοριών της χώρας για την ημέρα εκείνη.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα