VW: Εξαγοράζει την υπηρεσία στάθμευσης PayByPhone

Στην εξαγορά της εφαρμογής πληρωμής πάρκινγκ μέσω κινητών τηλεφώνων PayByPhone προχώρησε η Volkswagen. Η συμφωνία εξαγοράς της υπηρεσίας αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να επεκταθεί και στις υπηρεσίες κινητής.

Η αγορά της PayByPhone με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά που επεξεργάστηκε συναλλαγές άνω των 250 εκατ. δολαρίων φέτος, θα κάνει τον χρηματοοικονομικό βραχίονα της Volkswagen,

ηγέτιδα δύναμη στις πληρωμές για υπηρεσίες στάθμευσης μέσω κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσε και η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία.

Καμία από τις δύο εταιρείες δεν αποκάλυψε το τίμημα της εξαγοράς.

Η εν λόγω εφαρμογή επιτρέπει στον καταναλωτή να πληρώνει για θέσεις πάρκινγκ μέσω εφαρμογών, τηλεφωνημάτων ή γραπτών μηνυμάτων. Η PayByPhone, ιδρύθηκε το 2000 και η VW με την εξαγορά αυτή επιθυμεί να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογία που συνδέει μια ποικιλία εμπορικών ευκαιριών, ως άλλη μια κίνηση αντίδρασης μετά το μέγα σκάνδαλο με την αλλοίωση των στοιχείων εκπομπής ρύπων από οχήματά της με κινητήρες diesel.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, ο χρηματοδοτικός βραχίονας της VW που έχει την επίβλεψη των δανείων και των λειτουργιών μίσθωσης (leasing) προχώρησε στην αγορά ς μεριδίου 92% της Sunhill Technologies που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες της Γερμανίας για την πληρωμή υπηρεσιών στάθμευσης μέσω κινητών.
Η εξαγορά της PayByPhone που υποστηρίζει ότι προσθέτει περί τους 7.000 χρήστες σε καθημερινή βάση σε μια βάση 12,5 εκατομμυρίων πελατών, ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία γραφείων σε Λονδίνο, Παρίσι, Σαν Φρανσίσκο και Σιάτλ.

Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα προσλάβει περισσότερους από 1.000 IT μηχανικούς μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, προκειμένου να εργαστούν πάνω στα μελλοντικά σχέδιά της, που περιλαμβάνουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, εικονική πραγματικότητα, συνδεσιμότητα και έξυπνη παραγωγή.
Οι μισοί από τους νέους υπαλλήλους θα εργαστούν στα κεντρικά της Volkswagen σε Βόλφσμπουργκ, Βερολίνο και Μόναχο.
.

Keywords
Τυχαία Θέματα