UBS: Υπό μεγάλη πίεση η ΕΚΤ να δράσει στη συνεδρίαση της Πέμπτης

Υπό μεγάλη πίεση βρίσκεται η ΕΚΤ να δράσει στη συνεδρίαση της 10ης Μαρτίου, εκτιμά η UBS.

Η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 10 Μαρτίου του 2016 είναι πλέον το γεγονός της εβδομάδας που ανοίγει σήμερα, με τους αναλυτές και τους επενδυτές να έχουν πλέον μεγάλες προσδοκίες για νέα χαλάρωση

της νομισματικής πολιτικής, όπως αναφέρει η ελβετική τράπεζα στη νέα της ανάλυση, σημειώνοντας ότι ο Μάρτιος θα είναι ένας καθοριστικός μήνας για τις αποφάσεις στις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι στις 16 Μαρτίου συνεδριάζει και η Fed.

Όσον αφορά το ευρώ η UBS προβλέπει ότι το κοινό νόμισμα θα υποχωρήσει μετά τη συνάντηση της ΕΚΤ, πιθανότατα στο χαμηλότερο σημείο του εύρους διακύμανσης 1,05-1,10 δολ./ευρώ.

Θα ακολουθήσουν οι άλλες δύο από τις 3 μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες, με την Τράπεζα της Ιαπωνίας στις 15 Μαρτίου και τη Fed στις 16 Μαρτίου.

Οι υπόλοιπες σημαντικές Κεντρικές Τράπεζες που θα συνεδριάσουν για τη νομισματική τους πολιτική είναι η Τράπεζα του Καναδά (9 Μαρτίου), η Τράπεζα της Αγγλίας, η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και η Τράπεζα της Νορβηγίας (όλες στις 17 Μαρτίου).

Όπως σημειώνει η UBS, μεταξύ των υπολοίπων Κεντρικών Τραπεζών, η ΕΚΤ είναι εκείνη που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη να προχωρήσει σε κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, καθώς ο αποπληθωρισμός επιμένει ενώ και οι οικονομικοί δείκτες για την ανάπτυξη παραμένουν σε επίμονα χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα