Tσέχος πρωθυπουργός προς Τερέζα Μέι: Tελείωνε με το Brexit

Η Τσεχία προστέθηκε στη λίστα των χωρών της ΕΕ που απαιτούν τη γρήγορη ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για τη Βρετανία, ενώ παρακίνησε την Theresa May να προστατέψει τους αλλοδαπούς που διαμένουν στη Βρετανία από τις ρατσιστικές επιθέσεις μίσους. Όλο αυτό έπεται του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός Τσέχου στο Λονδίνου την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με τη May, o Τσέχος πρωθυπουργός Bohuslav Sobotka επανέλαβε τη στάση της Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών πως οι τέσσερις βασικές ελευθερίες κίνησης (αγαθά, υπηρεσίες, κεφάλαιο και άνθρωποι) δεν μπορούν να διαχωριστούν από τις διαπραγματεύσεις

για το Brexit.

Eκατό ημέρες, σχεδόν, έχουν περάσει από το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους με τη Βρετανία η οποία καθυστερεί να θέσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την απαρχή των συνομιλιών για Brexit. Αντιθέτως, το υπουργικό συμβούλιο της May έχει λάβει μία πιο επιφυλακτική στάση, αναφέροντας πως οι συνομιλίες μπορεί να ξεκινήσουν μόνο μέσα στο 2017.

O Sobotka υπογράμμισε επίσης πως η Βρετανία πρέπει να σταματήσει τη βία ενάντια σε άλλους πολίτες της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα