Εκτίναξη κερδοφορίας για την Saxo Bank

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, με καθαρά κέρδη που ανέρχονται σε 158 εκ. DKK. Κατά την ίδια περίοδο, οι καταθέσεις ενεχύρου παρουσίασαν άνοδο κατά 6 δις DKK, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι, φτάνοντας στο νέο επίπεδο-ρεκόρ των 82 δις DKK. Τα λειτουργικά έσοδα για τον όμιλο έφτασαν το

1,5 δις DKK, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το πρώτο μισό του 2015, το οποίο επηρεάστηκε από την απόφαση της Swiss National Bank να απελευθερώσει το ελβετικό φράγκο.

Ο όμιλος συνέχισε να ενδυναμώνει την κεφαλαιακή της βάση και έως τις 30 Ιουνίου 2016, ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών, ο Δείκτης Κεφαλαίου Κατηγορίας 1 και ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαίου για τον όμιλο ήταν 16,0%, 18,5% και 21,5% αντίστοιχα, σε σχέση με τα ποσοστά 14,8%, 17,4% και 20,7% που ίσχυαν στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

· Λειτουργικά έσοδα: 1.459,1 εκ. DKK (751,5 εκ. DKK το 2015)

· EBITDA (Λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων): 429,1 εκ. DKK ( -297 εκ. DKK το 2015)

· Προσαρμοσμένο EBITDA: 479,0 εκ. DKK (494,8 εκ. DKK το 2015)

· Κέρδη προ φόρων: 216,3 εκ. DKK (-592,5 εκ. DKK το 2015)

· Καθαρά κέρδη: 158,2 εκ. DKK (-484,6 εκ. DKK το 2015)

· Καταθέσεις ενεχύρου πελατών: 82.032 εκ. DKK (76.007 εκ. DKK το 2015)

· Συνολικά ίδια κεφάλαια: 4.077,8 εκ. DKK (4.095,7 εκ. DKK το 2015)

· Συνολικός δείκτης κεφαλαίου: 21,5% (19,4% στο τέλος του 2015).

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Saxo Bank κ. Kim Fournais, δήλωσε:

«Τα θετικά αποτελέσματα για το πρώτο μισό του έτους αποτελούν την απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσης της Saxo Bank για προσφορά καινοτομίας και τεχνολογίας, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να καλύψουν τις επενδυτικές τους ανάγκες. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε θέσει τις βάσεις για ακόμη ισχυρότερη ανάπτυξη στο μέλλον, καθώς οι πρόσφατες παρουσιάσεις προϊόντων συμπληρώνουν την ήδη δυνατή γκάμα υπηρεσιών που προσφέρουμε και μας επιτρέπουν να εξυπηρετούμε νέους τομείς πελατών, όπως η παρουσίαση της πρώτης λύσης ψηφιακής διαπραγμάτευσης ομολόγων και το SaxoSelect, η ψηφιακή και πλήρως αυτοματοποιημένη επενδυτική υπηρεσία, που στοχεύει σε πελάτες που αναζητούν έναν διακριτικό τρόπο να επενδύουν στις παγκόσμιες οικονομικές αγορές.»

Ο όμιλος διατήρησε τη στρατηγική διαφοροποίησης που ακολουθούσε και η οποία χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα της εταιρείας να λειτουργεί σαν μεσολαβητής διαπραγμάτευσης και επένδυσης μετοχών για μεμονωμένους και θεσμικούς πελάτες. Μερικά από τα σημεία ορόσημα του πρώτου εξαμήνου του 2016 περιλαμβάνουν:

· Τη συνεχιζόμενη δυναμική στην πλατφόρμα SaxoTarderGO, η οποία πλέον αποτελεί την πιο επιτυχημένη πλατφόρμα στην ιστορία της τράπεζας και τυγχάνει ευρείας αποδοχής από μεμονωμένους και θεσμικούς πελάτες.

· Το SaxoSelect, λύση με την οποία η Saxo Bank εισήλθε στον χώρο των αυτοματοποιημένων επενδύσεων, διευρύνοντας με τέτοιο τρόπο τις υπηρεσίες της ώστε να ενσωματώνει ένα νέο είδος πελατών: τους πελάτες που θέλουν να επενδύσουν στις παγκόσμιες αγορές, μέσα από ενεργά και παθητικά χαρτοφυλάκια και οι οποίοι αναζητούν έναν διακριτικό τρόπο να το κάνουν. Σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, όπως η Morningstar, η Saxo Bank είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες μια μορφή ψηφιακής διαχείρισης κεφαλαίων με ανταγωνιστικό κόστος και πλήρη διαφάνεια, πλήρως ενσωματωμένη στην πλατφόρμα SaxoTarderGO.

· Την παρουσίαση μιας πλήρως ψηφιακής λύσης διαπραγμάτευση ομολόγων, που δίνει στους πελάτες της Saxo Bank πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες σε περισσότερα από 5.000 εταιρικά και κρατικά ομόλογα και σε περισσότερα από 3.400 ομόλογα ανεπτυγμένων και 1.600 ομόλογα αναδυόμενων αγορών. Οι πελάτες απολαμβάνουν τις καλύτερες τιμές από τις 40 μεγαλύτερες τράπεζες και παρόχους ρευστότητας στον κόσμο, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλότερα κόστη διαπραγμάτευσης και σε μια ταχύτερη και διαφανή λύση για τους επενδυτές ομολόγων. Με αυτή τη νέα λύση δίνεται η ευκαιρία στην Saxo Bank να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της, αλλά και το μερίδιο αγοράς της, σε μια σημαντική επενδυτική κατηγορία, συμπληρώνοντας περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της.

· Τη διατήρηση της ανοιχτής πρόσβασης σε νέες αγορές, μέσω συνεργασιών, όπως η είσοδος στην Κινεζική αγορά, μέσα από τη στρατηγική συμφωνία με την Wallstreet CN. Τέλος, το πρώτο εξάμηνο του 2016 η τράπεζα σημείωσε αύξηση των υπαρχόντων hedge funds, καθώς επίσης και μεγάλο ενδιαφέρον για τα FX Prime Brokerage και API Solution.

Για το πρώτο μισό του 2016, τα επίπεδα client acquisition παρέμειναν περίπου ίδια με πέρυσι, αλλά σημείωσαν σημαντική μείωση κόστους.

Keywords
Τυχαία Θέματα