ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Οι επόμενες στηρίξεις και αντιστάσεις στο Χ.Α.

Του Απόστολου Μάνθου, Υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή

Κολλημένος στο τέλμα των 550 με 570 μονάδων παραμένει για μια ακόμα εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης κατεβάζοντας ακόμα και το συνολικό τζίρο συναλλαγών σε επίπεδα χρηματιστηριακής «ύπαρξης». Η κατάσταση της αγοράς έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι επαγγελματικά εμπλεκόμενοι με το χώρο εμφανίζονται ως συνειρμικά διερωτώμενοι μεταξύ σοβαρού και αστείου μήπως για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα πρέπει να γίνει άμεση έναρξη μιας νοητής υπαρξιακής ψυχοθεραπείας μη τυχόν και η αγορά ξεφύγει από

το άνυδρο στενό εύρος τιμών. Εύλογο είναι ότι για ακόμα μια φορά η διαγραμματική ανάλυση εντοπίζει ως ζώνη στήριξης τις 550 με 545 μονάδες και ως αντίσταση την περιοχή που εκτείνεται πέριξ των 580 μονάδων. Οποιαδήποτε ανοδική ή καθοδική λύση θα πρέπει να συνοδευτεί με έκρηξη στο τζίρο συναλλαγών για να μπορέσει να χαρακτηριστεί ως αληθείς και όχι ως κίβδηλη διάσπαση. Για τη μεν επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή η κίνηση μπορεί να επεκταθεί προς τις 610 μονάδες για τη δε καθοδική προς το όριο των 517 με 510 μονάδων. Οι μέχρι τώρα τεχνικές ενδείξεις δίνουν πόντους στη συνέχιση της αργής πλαγιοκαθοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη τοποθετώντας μάλιστα με τη σταδιακή φθορά των τραπεζικών μετοχών ως «ρυθμιστές» της κίνησης τους "sellers".

Από τους επιμέρους ισχυρούς τίτλους θετικές είναι οι βραχυχρόνιες διαγραμματικές ενδείξεις της "leader" σε βαρύτητα Γενικού Δείκτη Coca - Cola (ΕΕΕ) με την ανοδική τμήση των 20€, των Folli – Follie (ΦΦΓΚΡΠ) με τη καταγραφή νέων ετήσιων υψηλών στα 22,33€ και του ΟΠΑΠ με τη διακράτηση των 7,4€ και τη πιθανή κίνηση προς τα 8€.
Στην αντίπερα όχθη αρνητικές είναι οι ενδείξεις της Alpha Bank όσο λαμβάνει τιμές χαμηλότερα των 1,56€ καθώς αρχίζει και καλοβλέπει τα 1,32 και του ΟΤΕ, όπου μετά τις ρευστοποιήσεις λόγω εξόδου από τον Euro Stoxx 600 δε μπορεί να ορθοποδήσει άνω του ορίου των 8 με 8,10 ευρώ τρίβοντας τη στήριξη της περιοχής των 7,75 με 7,70 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα