Toyota: Επενδύει 240 εκατ. στερλίνες στη Βρετανία

Σε επενδύσεις 240 εκατ. στερλίνων στο εργοστάσιό της στην κεντρική Αγγλία προχωρά η Toyota. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να αναβαθμίσει το εργοστάσιο, επενδύοντας στη μελλοντική της παραγωγή εκεί, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η διατήρηση της πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit είναι σημαντική.

«Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας να διασφαλίσουμε την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα για τα εργοστάσιά μας στην Ευρώπη» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο CEO

της Toyota Motor Europe, Γιόχαν βαν Ζιλ.

Η επένδυση της Toyota είναι μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας αναβάθμισης των δομών της και δεν σχετίζεται με το Brexit, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πάνω από 75% των 180.000 μοντέλων Auris και Avensis κατασκευάζονται στο εργοστάσιο αυτό και στη συνέχεια εξάγονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε γενικές γραμμές οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανησυχούν ότι μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα οδηγήσει σε αυξημένα κόστη, γι' αυτό κι επικεντρώνονται στην προμήθεια πρώτων υλών από την ίδια τη χώρα. Μάλιστα, η αντίπαλος της Toyota, Nissan έχει ζητήσει από την βρετανική κυβέρνηση να δώσει κίνητρα για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας ενιαίας «βάσης» προμηθειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα