«Αγοράστε μετοχές» συστήνουν Credit Suisse και UBS

Οι Credit Suisse και UBS έχουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα να στείλουν προς τους πλούσιους πελάτες τους: «δεν είναι αργά για να αγοράσετε μετοχές».

Τα πολιτικά ρίσκα έχουν αποτρέψει αρκετούς πλούσιους επενδυτές να εκμεταλλευθούν το πρόσφατο ράλι στις μετοχές, αλλά τώρα έφθασε η στιγμή να το πράξουν, όπως τους συμβουλεύουν οι επενδυτικοί τους σύμβουλοι.

«Όταν το περιβάλλον μοιάζει δύσκολο, τότε είναι η καλύτερη στιγμή να επενδύσεις», εκτιμά ο Burkhard Varnholt, κορυφαίο στέλεχος της Credit Suisse.

Τα

πολιτικά ρίσκα δεν είναι αμελητέα αλλά οι αγορές έχουν αντιδράσει με ψυχραιμία σε αυτά. Μετά τη νίκη του Ντ. Τραμπ ο S&P 500 εμφάνισε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη του μετά από δύο χρόνια. Στη Βρετανία, μετά το Brexit, οι μετοχές υποχώρησαν αλλά ακολούθως κατέγραψαν ράλι, εν μέρει και γιατί η πτώση της στερλίνας στήριξε την κερδοφορία εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Πλέον η προσοχή στρέφεται στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, στις γαλλικές εκλογές και στην πιθανότητα νίκης της Μαρίν ΛεΠέν αλλά και στην έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Σαφώς μπορεί να μας αποπροσανατολίσουν τα πολιτικά ζητήματα το τελευταίο διάστημα καθώς βρίσκονται σε όλα τα πρωτοσέλιδα», τονίζει ο Urban Angehrn, στέλεχος της Zurich Insurance Group, προσθέτει, όμως, ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον υποδεικνύει ότι υπάρχει ανάκαμψη, ενώ το ίδιο ισχύει και με την πορεία καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα ο Mark Haefele, κορυφαίο στέλεχος της μονάδας διαχείρισης πλούτου της UBS προσπαθεί να πείσει τους πλούσιους πελάτες της τράπεζας να εγκαταλείψουν τη διακράτηση μετρητών και να στραφούν στις επενδύσεις σε μετοχές και όχι σε ομόλογα.

Οι μετοχές διεθνώς έχουν ενισχυθεί 11% κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, με τον Haefele να υποστηρίζει ότι όσοι τοποθετηθούν σε μετοχές θα δουν τα κέρδη τους να ενισχύονται σημαντικά. Σημειώνεται ότι το στέλεχος της UBS διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα