To πιθανό "Βrexit" δεν τρομάζει το ταμείο πλούτου της Νορβηγίας

Το μεγαλύτερο κρατικό ταμείο πλούτου του κόσμου αναφέρει πως το ρίσκο ενός Brexit δεν θα μειώσει το ενδιαφέρον της Νορβηγίας προς την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο.

"Μία πόλη σαν το Λονδίνο, παρά το πιθανό Brexit, θα παραμείνει ένα παγκόσμιο κέντρο χρηματοοικονομίας για πολλά χρόνια", ανέφερε ο Karsten Kallevig, CEO του τομέα ακινήτων του κρατικού ταμείου της Νορβηγίας. "Δεν υπάρχουν άλλες πόλεις που μπορούν να ανταγωνιστούν το Λονδίνο. Είναι τόσο σημαντική πόλη".

Ο Kallevig προσελήφθη από το fund

το 2010, όταν το νορβηγικό ταμείο ξεκίνησε τις επενδύσεις του σε ακίνητα. Ο ίδιος στοχεύει ακίνητα σε 10 με 15 μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο, με τα deals να δίνουν και να παίρνουν σε Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Το ταμείο έχει αξία ακινήτων 24 δισ. δολαρίων, ή 3% του συνόλου του, σε ακίνητα, και θέλει να το αυξήσει σε 5%.

Πέρυσι, το ταμείο προσέθεσε το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη στη λίστα των πόλεων που στοχεύει και προσπαθεί να προχωρήσει στην πρώτη μεγάλη αγορά στην Ασία μέσα στο 2016 ή το 2017, σύμφωνα με τον Kallevig.

Η πιο πρόσφατη επένδυση του ταμείου που δημοσιεύτηκε ήταν η αγορά μεριδίου σε 11 κτίρια γραφείων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Το ταμείο κατέχει, επίσης, μέρος της πασίγνωστης λονδρέζικης Regent Street με την Crown Estate της Βρετανίας. Στο Παρίσι, κατέχει κτίρια με θέα τα Ηλύσια Πεδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα