Καταγγελία: Καταπατούν περιουσία του ΟΑΕΔ και εισπράττουν επιδότηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Την καταπάτηση των περισσότερων οικοπέδων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που είχε αγοράσει ή του είχαν δωρήσει, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ. ΟΕΚ – τ. ΟΕΕ. Μάλιστα, ο Σύλλογος έχει πληροφορίες, πως όχι μόνο τα περισσότερα οικόπεδα «έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες, αλλά δηλώνονται και στον ΟΠΕΚΕΠΕ,

με αποτέλεσμα επιτήδειοι να εισπράττουν επιδοτήσεις για οικόπεδα που δεν τους ανήκουν».

Ενδεικτικά, ο Σύλλογος αναφέρει την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, «έχουν δηλωθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, άνω των 500 στρεμμάτων οικόπεδα του ΟΕΚ, με συνέπεια επιτήδειοι να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις». Το ύψος της περιουσίας του πρώην ΟΕΚ, με μετριοπαθείς υπολογισμούς, εκτιμάται στο αστρονομικό ποσό των 7 δισ ευρώ.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων ζητάει από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, να προχωρήσει στην επικαιροποίηση της καταγραφής της περιουσίας του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, να προστατευτεί με ανάλογες ενέργειες προς το Κτηματολόγιο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αξιοποιηθεί η περιουσία του Οργανισμού και να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά των καταπατητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα