TIME: Αυτοί είναι οι 11 «φιναλίστ» για το Πρόσωπο της Χρονιάς το 2016

Τους 11 «φιναλίστ» για το Πρόσωπο της Χρονιάς συγκέντρωσε το περιοδικό TIME, όπως κάνει παραδοσιακά κάθε χρόνο.

Το εμβληματικό περιοδικό διαλέγει κάθε χρόνο το Πρόσωπο της Χρονιάς, το άτομο εκείνο που επηρέασε περισσότερο τον κόσμο και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Για το 2016 στη λίστα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ,

Ντόναλντ Τραμπ, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι και η Μπιγιονσέ. Ο «θεσμός» του Προσώπου της Χρονιάς ξεκίνησε το 1927 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Για το 2015 Πρόσωπο της Χρονιάς εξελέγη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Το Πρόσωπο της Χρονιάς θα αποκαλυφθεί την Τετάρτη.

Οι φιναλίστ:

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ο ιδρυτής του Facebook συνεχίζει ακόμα σήμερα να φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ντόναλντ Τραμπ: Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα του 2016, η νίκη του οποίου εξέπληξε τους πάντες.

Μπιγιονσέ: Η διάσημη τραγουδίστρια «έσπασε» το ρεκόρ βραβείων στα MTV Video Music Awards, κερδίζοντας φέτος 8 βραβεία. Συνολικά, έχει 24.

Χίλαρι Κλίντον: Η πρώτη γυναίκα, υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να λείπει από τους υποψηφίους

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ με την εμπλοκή της Ρωσίας Στον πόλεμο της Συρίας

Οι πληροφοριοδότες του Φλιντ: Πρόκειται για τους κατοίκους της περιοχής του Φλιντ στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, που μαζί με τον καθηγητή Μαρκ Έντουαρντς και την παιδίατρο Μόνα Χάνα Ατίσα, ανακάλυψαν ότι το μολυσμένο νερό στην περιοχή προκαλούσε αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα.

Νάιτζελ Φάρατζ: Ο πρώην επικεφαλής του UKIP θεωρείται ένας από τους ιθύνοντες του Brexit.

Σιμόν Μπάιλς: Η 19χρονη Αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που κέρδισε τέσσερα χρυσά μετάλλια κι έγινε το "πρόσωπο" των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ναρέντα Μόντι: Ο πρωθυπουργός της Ινδίας που έχει βάλει στόχο να αντιμετωπίσει την εκτεταμένη διαφθορά και τη διακίνηση πλαστού χρήματος στην πατρίδα του.

Οι επιστήμονες του CRISPR: Ανακάλυψαν μια εξελιγμένη μορφή γενετικής μεθόδου, CRISPR gene editing, με την οποία μπορούν να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρεάζουν τα υγιή.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με αφορμή το προσφυγικό, τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την απόπειρα πραξικοπήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα