Societe Generale: Πτώση στα κέρδη μετά από διακανονισμό $1 δισ. με τη Λιβύη

Υποχώρησαν τα κέρδη της Societe Generale στο α΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω των επιτοκίων που εξακολουθούν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και των νέων προβλέψεων για την κάλυψη πιθανού νομικού κόστους.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν κατά 19% σε 747 εκατ. ευρώ από 924 εκατ. έναν χρόνο πριν, έναντι πρόβλεψης για 863 εκατ. ευρώ από αναλυτές στο Bloomberg. Tα έσοδα ενισχύθηκαν 5% στα 6,47 δισ. ευρώ.

Η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική εισηγμένη τράπεζα

με βάση τα assets, sσε ανακοίνωση που εξέδωσε απολογήθηκε στη Λιβυκή Επενδυτική Αρχή για φημολογούμενη δωροδοκία ύψους 963 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας ότι λυπάται για τη μη λήψη μέτρων για κάποιους από τους υπαλλήλους της.

Η SocGen ανακοίνωσε σε ξεχωριστή δήλωσή της ότι είχε υπογράψει μια εμπιστευτική συμφωνία διακανονισμού με τη λιβυκή επενδυτική αρχή όσον αφορά μια συμφωνία μεταξύ τους που αφορά σε συναλλαγές του 2007.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε την τελευταία στιγμή, για τις κατηγορίες της λιβυκής αρχής ότι πλήρωσε 58,5 εκατ. δολάρια σε δωροδοκίες για να πάρει δουλειά από το Ταμείο.

Εκπρόσωπος της τράπεζας τόνισε πως η SocGen συμφώνησε να πληρώσει 963 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του διακανονισμού.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα σε 4,2 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα στη μονάδα λιανικής τραπεζικής υποχώρησαν κατά 1,3% σε 2,06 δισ. ευρώ στο τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα