Απώλειες στην Ασία στον απόηχο της Fed

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, δίνοντας θετική εκτίμηση για την αμερικανική οικονομία. Η επιτροπή χάραξης πολιτικής της Fed εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες περί επέκτασης της οικονομίας των ΗΠΑ κατά μόλις 0,7% το α' τρίμηνο, για να

προσθέσει ωστόσο ότι θεωρεί την ασθενική ανάπτυξη «μεταβατική».

Σε κάθε περίπτωση, αυξάνονται οι προσδοκίες των αναλυτών για μία αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο ASX Αυστραλίας έκλεισε με πτώση 0,27% λόγω πτώσης στους τομείς πρώτων υλών και τραπεζών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά0,38%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite είχε απώλειες 0,20%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi έκλεισε με άνοδο 0,93% κάνοντας ρεκόρ στις 2.240,26 μονάδες.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times υποχώρησε κατά 0,36%, ενώ στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσε άνοδο 0,12% στο κλείσιμο.

Μεικτή η εικόνα στις μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών στην Αυστραλία. Η Rio Tinto υποχώρησε 1,80%, η BHP Billiton ανέκαμψε από τις χθεσινές απώλειες 2,31% και κατέγραψε άνοδο 0,13%, η Fortescue έχασε 4,79% και η Newcrest υποχώρησε κατά 1,19%.

Την Τετάρτη οι τιμές των μεταλλευμάτων σημείωσαν πτώση. Συγκεκριμένα, η τιμή σποτ σε χαλκό, νικέλιο και ψευδάργυρο υποχώρησαν άνω του 3%.

Η πτώση στην τιμή του χαλκού σημειώθηκε λόγω ανησυχίας για επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας, που είναι η μεγαλύτερη αγορά στη χρήση του μετάλλου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο μετά την απόφαση της Fed και τις δηλώσεις ότι η ασθενική εικόνα της οικονομίας είναι μόνο μεταβατική, σημείωσε άνοδο με τον δείκτη δολαρίου να ενισχύεται στο 99,394.

Το ευρώ δεν έδειξε ισχυρή αντίδραση στο ντιμπέιτ Μακρόν – Λε Πεν. Κατά τις συναλλαγές της Ασίας υποχώρησε στο 1,0885 δολ. από 1,0930 την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα