Ryanair: Διπλασίασε τα κέρδη κατά το γ' τρίμηνο – Αύξηση 17% στις πωλήσεις

Διπλάσια κέρδη πέτυχε σε ετήσια βάση η Ryanair Holdings κατά το γ΄ τρίμηνο παρά την πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Επίσης, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 102,7 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 48,9 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, αναφέρει η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή

της. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 17% στα 1,33 δισ. ευρώ στους τρεις μήνες μέχρι το Δεκέμβριο.

Η Ryanair δήλωσε πως οι επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο και ένα shutdown που ακολούθησε στις Βρυξέλλες για λόγους ασφαλείας, οδήγησε το μέσο όρο ναύλων για την περίοδο, σε πτώση 1%, ενώ είχε εκτιμηθεί ότι θα παραμείνουν αμετάβλητοι.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου και είναι πιθανό να διαρκέσει περί τους εννέα μήνες. «Όταν ολοκληρωθεί η αγορά ιδίων μετοχών, θα έχουμε επιστρέψει άνω των 4 δισ. ευρώ στους μετόχους, στα τελευταία οκτώ χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα