RBS: Καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη γ' τριμήνου

Λειτουργικά κέρδη 871 εκατ. στερλινών ανακοίνωσε γiα το γ'τρίμηνο η Royal Bank of Scotland, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ μειώθηκαν και τα κόστη.

Σημειώνεται ότι το γ' τρίμηνο του 2016 τα κέρδη της ήταν στα 255 εκατ. στερλίνες. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στις 2,30 δισ. στερλίνες από τις 2,17 δισ. στερλίνες το 2016.

Η κρατική τράπεζα

που διασώθηκε με κεφάλαια 45,5 δισ. στερλίνες στο αποκορύφωμα της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2008, ανακοίνωσε το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας, μετά την αναδιάρθρωση στην οποία προχώρησε.

Ωστόσο, η RBS εξακολουθεί να προβλέπει ότι συνολικά φέτος θα έχει ζημιές, εξαιτίας ενός διακανονισμού πολλών δισ. με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για υποτιθέμενη αντικανονική πώληση ενυπόθηκων δανείων κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, μείωσε τα κόστη κατά 708 εκατ. στερλίνες από τις αρχές του έτους, παραμένοντας εντός τροχιάς για επίτευξη του στόχου που έχει θέσει για μείωση κατά 750 εκατ. στο σύνολο του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα