Ο Τζεφ Μπέζος, κέρδισε χθες 6,6 δισ. δολάρια

Η περιουσία του ιδρυτή του Amazon.com, Jeff Bezos, σημείωσε άνοδο 6,6 δισ. δολαρίων σε εκτεταμένη διαπραγμάτευση την Πέμπτη, αφού ηεταιρεία λιανικής ανακοίνωσε αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Αν τα κέρδη παραμείνουν σήμερα, ο Bezos πιθανότατα θα ξεπεράσει τον συνιδρυτή της Microsoft Corp. Bill Gates στην κορυφή του Δείκτη Bloomberg

Billionaires, μια καθημερινή κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως. Η Amazon σημείωσε άνοδο 8,5% κι έφτασε στα $ 1,055,01 στις 4:30 μ.μ. στη Νέα Υόρκη.

Ο Gates έκλεισε την Πέμπτη με καθαρή αξία 87,9 δισ. δολαρίων, περίπου 4,5 δισεκατομμύρια έναντι του Bezos. Ο Gates είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου από το 2013, αν και για λίγο γλίστρησε πίσω από το Bezos κατά τις συναλλαγές εντός της ημέρας στις 27 Ιουλίου. Ο Gates έκλεισε εκείνη την ημέρα όντας και πάλι στην κορυφή.

Ο Bezos, 53 ετών, πρόσθεσε 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του φέτος, σημειώνοντας αύξηση 28%. Η καθαρή αξία του Gates αυξήθηκε κατά 5,56 δισ. δολάρια, ήτοι 6,7%, ακόμα και μετά τη δωρεά 4,6 δισ. δολαρίων από τη Microsoft προς το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates τον Αύγουστο.

Ο Gates, 61 ετών, έχει χαρίσει σχεδόν 700 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft και 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία από το 1996, σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε. Η περιουσία του θα ήταν αξίας περίπου 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν δεν είχε κάνει τις δωρεές.

Keywords
Τυχαία Θέματα