Η Ασία ακολουθεί το θετικό lead της Wall

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, ενώ το ευρώ διεύρυνε τις απώλειες μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Στις ΗΠΑ οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, ενώ μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Στο ταμπλό, ο Nikkei με άνοδο 1,24% λόγω και την ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου. Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου και του τομέα τεχνολογίας λειτούργησαν ως οδηγοί στα κέρδη:

Άλμα

2,23% για την μετοχή της SMFG, ενώ η Canon σημείωσε άνοδο 1,65%και η Nintendo κατά 1,13%. Η Sharp με κέρδη 2,31% εν αναμονή των κερδών γ' τριμήνου.

Στο μεταξύ, οι ιαπωνικές τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο για ένατο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο, αλλά δεν κατόρθωσαν να αυξήσουν σημαντικά την ορμή τους, αφήνοντας μακριά τον στόχο της BoJ για 2%. Συγκεκριμένα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 0,7%, όπως και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για 0,8%. Η αύξηση είναι της τάξης του 0,2% αν δεν υπολογιστούν ενέργεια και φρέσκα τρόφιμα.

Στην Κορέα, ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,59%. ΟΙ μετοχές του κλάδου μεταποίησης σημείωσαν ισχυρές επιδόσεις: η Samsung Heavy με άνοδο 4,5%, η Hyundai Steel με άνοδο 4,39% και η Samsung Engineering με κέρδη 4,6%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,22%, παρά τα κέρδη στις μετοχές ενέργειας και πετρελαίου: η Oil Search με άνοδο 0,89%, η Beach Energy ενισχύθηκε 3,7% και η Origin Energy 1,88%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,61% μετά τα αποτελέσματα της China Life Insurance και της China Construction Bank. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite με άνοδο 0,11%.

Σημειώνεται ότι την παράταση του προγράμματος αγορών ομολόγων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018, η και αργότερα εάν χρειαστεί, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα μείωσε το ύψος των μηνιαίων αγορών στα 30 δισ. από 60 δισ. ευρώ προηγουμένως. Το ευρώ αντέδρασε αρνητικά στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, συνεχίζοντας και σήμερα την καθοδική του πορεία.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε στο 94,767, ενώ έναντι του γεν το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 114,13.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το μπρεντ αύξησε τα κέρδη του φθάνοντας σε υψηλά 27 μηνών. Τα futures του μπρεντ αυξήθηκαν 0,12% στα 59,37 δολ/βαρέλι, μετά τα σχόλια του Σαουδάραβα πρίγκιπα Mohammed bin Salman για τη δέσμευση του Βασιλείου να σταθεροποιήσει τις αγορές πετρελαίου.

Τα futures του αμερικανικού αργού αντίθετα υποχώρησαν 0,04% στα 52,62 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα