RBS: Επιστροφή στην κερδοφορία μετά από ένα χρόνο ζημιών

Η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο καθώς ο CEO, Ross McEwan, ανέβασε τους ρυθμούς περικοπής κόστους.

Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο μέχρι και τον Μάρτιο, εξαιρουμένων των δαπανών και του κόστους αναδιάρθρωσης, ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καθώς η εταιρεία

δήλωσε ότι είναι σε καλό δρόμο για μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά τουλάχιστον 750 εκατ. στερλίνες φέτος.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 259 εκατ. στερλίνες, έναντι ζημιών 968 εκατ. στερλινών έναν χρόνο πριν, λόγω χαμηλότερων χρεώσεων για νομικές υποθέσεις. Ο CEO στοχεύει σε χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες κατά 2 δισ. στερλίνες την επόμενη τετραετία, καθώς επιδιώκει να επιτύχει ένα δείκτη κόστους προς έσοδα, (μέτρηση κερδοφορίας), κάτω από 50% έως το 2020.

Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη στις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας, εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών, ανήλθαν σε 1,3 δισ. στερλίνες, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 (μέτρηση κεφαλαιακής ισχύος) αυξήθηκε στο 14,1% από 13,4% στα τέλη Δεκεμβρίου. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει παλαιότερα ότι στοχεύει σε τουλάχιστον 13% μέχρι το τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα