UBS: Υψηλότερα των προσδοκιών τα καθαρά κέρδη α' τριμήνου

Καθαρά κέρδη ύψους 1,3 δισ. ελβετικών φράγκων εμφάνισε το α' τρίμηνο του έτους η ελβετική τράπεζα UBS, από 707 εκατ. τo αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω ισχυρής ανάπτυξης στα έσοδα των τμημάτων επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 839 εκατ. φράγκων από προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα ύψους 7,4 δισ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 7,5 δισ. φράγκα, ενώ Τα λειτουργικά

έσοδα ενισχύθηκαν σε 7,5 δισ. φράγκα από 6,8 δισ. το ίδιο διάστημα του 2016,

Σύμφωνα με το Reuters, η ελβετική τράπεζα κατέγραψε το 2017 το δεύτερο ισχυρότερο ξεκίνημα χρονιάς από τη χρηματοπιστωτική κρίση και μετά, κυρίως λόγω της βελτιωμένης προοπτικής και μιας ανόδου στα επίπεδα trading, πράγμα που τόνωσε επενδυτική τραπεζική και διαχείριση πλούτου.

«Αν και η παγκόσμια ανάκαμψη είναι πιθανό να συνεχιστεί, η μακροοικονομική αβεβαιότητα, οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι διχαστικές πολιτικές ενέχουν κινδύνους που μπορεί να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των πελατών και τους όγκους συναλλαγών», ανέφερε ωστόσο στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η UBS ενίσχυσε και το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1, ο οποίος ενισχύθηκε στο τρίμηνο σε 14,1% από 13,8% στα τέλη του 2016.

Η UBS επανέλαβε το στόχο της για μείωση δαπανών κατά 2,1 δισ. φράγκα μέχρι τα τέλη του 2017 σε σύγκριση με το 2013, υποστηρίζοντας πως είχε εξοικονομήσει 1,7 δισ. φράγκα μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα