Barclays: Απροσδόκητη μείωση στα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές

Απροσδόκητη πτώση στα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος εμφάνισε το α' τρίμηνο η Barclays, καθώς υποχώρησε κατά 1%, έναντι εκτίμησης αναλυτών στο Bloomberg για άνοδο κατά 17%. Παράλληλα, η μονάδα μετοχών υποχώρησε κατά 10% έναντι πρόβλεψης για πτώση 5%. Όπως σημειώνει το Bloomberg, το trading αντιστοιχεί στο 1/4 περίπου των εσόδων της τράπεζας.

Την ίδια

ώρα, πάντως, τα προ φόρων κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε 1,68 δισ. στερλίνες, έναντι εκτίμησης για 1,51 δισ.. Εναν χρόνο πριν τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί σε 793 εκατ. στερλίνες. Τα συνολικά έσοδα έκαναν άλμα 16% στα 5,82 δισ. στερλίνες, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 5,67 δισ. στερλίνες.
Παράλληλα, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ανακοίνωσε τη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας στη Βρετανία και άλλων 1.000 εντός τριετίας.

Η τράπεζα τόνισε πως καταγράφει κόστος απομείωσης 884 εκατ. στερλινών από το μερίδιό της στην Barclays Africa, για την πώληση της οποίας έχει δώσει στον εαυτό της περιθώριο δύο έως τριών ετών.

Η αναλογία κοστών/εσόδων για την Barclays ήταν το πρώτο τρίμηνο στο 62%, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε σε 12,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα