Pivotal: Πιθανή IPO ως τα μέσα του 2018

Η εταιρεία παροχής λογισμικού και υπηρεσιών τεχνολογίας Pivotal Software ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, την είσοδό της στο χρηματιστήριο εντός του 2018. Πρόκειται για μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία απολαμβάνει τη στήριξη κολοσσών, όπως η Ford, η Microsoft

και η Dell.

Το μέγεθος της IPO δεν έχει γίνει γνωστό.
Η Pivotal Software ξεκίνησε τη δραστηριότητά της μεικά χρόνια πριν, μέσω της τεχνολογίας cloud της VM, καθώς και μιας επένδυσης ύψους 105 εκατ. δολαρίων από τη General Electric. Ο τομέας cloud της Pivotal σημείωσε μάλιστα ανάπτυξη της τάξης του 103% το 2016, ενλω έχει ως πελάτες της πάνω από το 1/3 των εταιρειών της λίστας Fortune 100.

Λαμβάνει χρηματοδότηση από ονόματα όπως η Ford και η Μicrosoft, και αποτιμάται σε 2,8 δισ. δολ. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο IPO, ο διευθύνων σύμβουλος, Rob Mee, δήλωσε στο CNBC, ότι θα γίνει οπωσδήποτε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

Πέρυσι, η VMware, η EMC και η Pivotal έγιναν θυγατρικές της Dell Technologies.

Ειδικοί της τεχνολογίας αναφέρουν ότι το cloud computing έχει καταστεί κρίσιμος τομέας για τις περισσότερες εταιρείες του κλάδου. Εκτιμάται ότι εντός του 2017 η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών cloud θα αναπτυχθεί κατά 18% στα $246,8 δισ. από $209,2 δισ. το 2016.

Φέτος, οι υπηρεσίες του Cloud application προβλέπεται ότι θα αναπτυχθούν κατά 20,1% στα 46,3 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα