Oι πλούσιοι Ρώσοι συνεχίζουν να ξοδεύουν όταν το 50% του πληθυσμού δεν έχει να φάει

Με την κρίση να μπαίνει για τα καλά στο δεύτερο χρόνο της, οι περισσότεροι Ρώσοι μειώνουν τα έξοδά τους. Αλλά ο Yaroslav Gafurov φαίνεται πως όχι. Ο 25χρονος κάτοικος της Μόσχας είπε πως πρόκειται για την τέλεια στιγμή για να αγοράσει τα αγαπημένα του... παιχνίδια, τα οποία αποτελούνται από ακριβά αυτοκίνητα και ρολόγια.

Ο ίδιος ξόδεψε ρούβλια αξίας 1 εκατ. δολαρίων σε νέα αυτοκίνητα, αγοράζοντας μία Rolls-Royce αξίας 250.000 δολαρίων και δύο Bentley, όπως επίσης και μία ακριβή Mercedes

και μία BMW. Ξόδεψε 70.000 ευρώ σε ρολόγια.

"Η κρίση δεν έχει επηρεάσει την καθημερινή μου κατανάλωση ή τις συνήθειες των διακοπών μου καθόλου", ανέφερε ο Gafurov. Yπογράμμισε πως η εταιρεία του, η οποία ασχολείται με το εταιρικό δίκαιο έχει δει τεράστια αύξηση με την κρίση, η οποία επηρεάζει τις εταιρείες.

Καταναλωτές όπως ο Gafunov βοήθησαν τα luxury brands στη Ρωσία το 2015 σε σημείο ρεκόρ, ακόμη κι αν έπεσαν οι πωλήσεις. Σύμφωνα με εθνικά γκάλοπ, περίπου το 50% των Ρώσων δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν βασικά αγαθά και φαγητό.

Αρκετές ακριβές κι επώνυμες μάρκες ποντάρουν πως όλο αυτό το trend θα συνεχιστεί. Μάλιστα, πολλές ανοίγουν κι άλλα καταστήματα. Βulgari, Jimmy Choo, Hermes, Prada και άλλες, όλες επιδεικνύουν ανάπτυξη, ιδιαίτερα στα πανάκριβα εμπορικά κέντρα της Μόσχας. Η "φόρα" αυτή ενισχύεται και από τους Κινέζους τουρίστες οι οποίοι συρρέουν λόγω της πτώσης της αξίας του ρουβλίου.

Πάντως ο Gafunov αναφέρει πως ο στόλος των οχημάτων του κόστισε πολύ λιγότερο από ό,τι θα κόστιζε στην Ευρώπη αλλά παραδέχθηκε πως η αύξηση αυτή των πωλήσεων λόγω των πλούσιων Ρώσων μπορεί σύντομα να φτάσει στο τέλος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα