Moody's: Δίνει credit στις προοπτικές των βρετανικών τραπεζών

Οι βρετανικές τράπεζες είναι καλύτερα τοποθετημένες απέναντι σε μια επιβράδυνση της οικονομίας και σε δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ΕΕ, αναφέρει σε ανάλυσή της η Moody's, η οποία μάλιστα προχωρά σε αναβάθμιση του outlook του βρετανικού τραπεζικού συστήματος από αρνητικό (negative) σε σταθερό (stable).

Αιτία η ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση των τραπεζών,

η ποιότητα των δανείων και οι ισχυρές θέσεις ρευστότητας και χρηματοδότησης που είναι σε θέση να ενισχύσουν την κερδοφορία ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής επιβράδυνσης . Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την προετοιμασία για το Brexit θα είναι «μέτρια».

«Οι βασικοί πιστωτικοί δείκτες των τραπεζών έχουν γενικά ενισχυθεί σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Παρ' όλο που περιμένουμε ότι περιβάλλον επιχειρηματικότητας θα επιδεινωθεί, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας πριν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, οι τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση να αντέξουν τις σκληρότερες συνθήκες» επισημαίνεται στην ανάλυση.

Οι εκτιμήσεις της Moody's έρχονται πάντως σε αντίθεση με την πρόσφατη ανάλυση της Oliver Wyman που αναφέρει πως οι βρετανικές τράπεζες ίσως χρειαστεί να βρουν πρόσθετα κεφάλαια έως και 50 δισ. δολ. ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν τις νέες ευρωπαϊκές μονάδες που θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit.

Παράλληλα, η HSBC ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί να καταβάλει ως και s300 εκατ. δολ. για τα έξοδα μετεγκατάστασης και τα νομικά κόστη, καθώς μετακινεί 1000 στελέχη της επενδυτικής τραπεζικής στο Παρίσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα