Iσπανικές εκλογές: Το μόνο "εμπόδιο" για σταθερή κυβέρνηση, ο Ραχόι

To πλάνο της επόμενης ισπανικής κυβέρνησης αρχίζει να παίρνει μορφή ακόμη και πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Το ερώτημα είναι ποιος θα το εφαρμόσει.

Μετά από την εξάμηνη αδιέξοδο των εκλογών του Δεκεμβρίου, η πίεση αυξήθηκε ως προς τα τέσσερα κύρια κόμματα τα οποία τώρα πρέπει να βρουν μία μέση οδό. Οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos, οι οποίοι ήρθαν στη δεύτερη και τέταρτη θέση αντιστοίχως την προηγούμενη φορά, μπορεί να είναι, πια, έτοιμοι να αφήσουν το Λαϊκό Κόμμα να κυβερνήσει. Το πρόβλημά τους έγκειται στον

πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Τη στιγμή που οι πολιτικοί της Ισπανίας προσπαθούν να απομακρυνθούν από την παλαιά φρουρά η οποία προκάλεσε τεράστια ποσοστά ανεργίας και διαφθοράς, ο 61χρονος πρωθυπουργός φαντάζει ως ένα ακόμη εμπόδιο. Και τα δύο κόμματα ανέφεραν στο Λαϊκό Κόμμα πως ο Ραχόι δεν αποτελεί επιλογή, αλλά φαίνονται έτοιμοι να υποστηρίξουν άλλους πολιτικούς.

Ο ίδιος ο Ραχόι αναφέρει πως οι υπόλοιποι είναι το εμπόδιο, και όχι αυτός. Ο 61χρονος μπορεί να καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία εάν η κατάσταση οδηγηθεί και πάλι σε αδιέξοδο ή εάν η "φούσκα" των Podemos οι οποίοι θέλουν υψηλή φορολόγηση για τους πολίτες που κερδίζουν πάνω από 60.000 δολάρια και υπόσχονται ψήφο ανεξαρτητοποίησης στους Καταλανούς, σκάσει, έχοντας τρομάξει πολλούς ψηφοφόρους οι οποίοι θα στραφούν στην "σίγουρη λύση" του Ραχόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα